Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbrand på gård i Ockelbo – uthus med fordon och getter i lågor

Fyra getter och flera fordon gick förlorade när ett uthus tog eld på Bovägen i Ockelbo på onsdagskvällen. Det var övertänt redan när räddningstjänsten kom till platsen, så de fick i stället fokusera på att rädda boningshuset på gården som elden riskerade att sprida sig till.

Annons

TV: Räddningsledaren Lars-Peter Svensson om branden

Räddningstjänsten fick larm om branden strax efter halv sex på onsdagskvällen.

– Prio just nu är att ta sig fram till platsen i det här halkiga vädret. Elva styrkor är på väg, bland annat från Gävle, sade Johan Melin, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst vid sextiden.

Till platsen larmades styrkor från Ockelbo, Bergby, Sandviken och ledningsstöd från Gävle. Så fort räddningstjänsten kom fram kunde de konstatera att uthuset var helt övertänt och att det fanns spridningsrisk till boningshuset på gården.

I uthuset fanns ett flertal fordon och fyra getter. Varken djur, fordon eller byggnaden gick att rädda. På platsen är det mycket snö och halt, vbilket gjorde att en släckbil och en tankbil fastnade i diket innan de kom fram till platsen. Men det bedömder inte räddningstjänsten ha påverkat brandskadorna, eftersom uthuset redan var övertänt när första fordon kom fram.

Boningshuset gick att rädda. Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

– Det var en maskin som började brinna när den försökte startas. Vi har varit på plats och tagit upp en anmälan om brand utan brott men inte mer än så, säger Stina Hård af Segerstad, RLC-befäl vid polisen i Region mitt.

Fotnot: Enligt inledande uppgifter brann ett garage, ett ladugård eller ett stall och ett boningshus, men det handlade alltså om ett kombinerat uthus. Boningshuset brann aldrig, men spridningsrisken var överhängande så därför var hela insatsen fokuserad på att rädda det.

► Har du film eller bild? Vet du mer? Mejla gavlewebben@mittmedia.se eller ring 026-159612