Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbrand på Sandvik

Storbranden på Sandvik har gått in i ett mindre akut skede. Strax före klockan sex blåstes faran över vilket innebär att det inte längre bedöms vara någon risk för att vistas utomhus eller ha fönster och dörrar öppna.

Annons

– Det brinner fortfarande i betningsanläggningen men man har lyckats begränsa spridningen. Taket har ramlat in och det ska även brinna en del i angränsande lokaler, säger Sandviks informationschef Lena Berg till TT.

– Det brinner fortfarande och släckningsarbetet kommer fortsätta hela dagen, säger Jan-Olov Nyman, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Enligt räddningstjänsten är branden svårsläckt och släckningsarbetet kommer att dra ut på tiden. I nuläget ingen risk för spridning utanför det aktuella huset.

Klockan 03.40 hördes flyglarmet och strax efter varnade man allmänheten i radion för den kemikaliefyllda röken. I nuläget finns inga avspärrningar kring Sandviks område.
Branden startade i en byggnad på Sandvik i Sandviken och blossade sedan upp på nytt vid tvåtiden på fredagsmorgonen. Räddningstjänsten hade till en början bedömt att elden skulle var släckt klockan sex på fredagsmorgonen, men branden visade sig vara mer svårsläckt än så.

– Branden startade i en lokal med kemiskt bad och spred sig till taket, säger informationschef Lena Berg hos Sandvik.

– Den giftiga röken är upphävd och just nu är det bara vanlig brandrök som väller ut. Det är ingen fara för allmänheten längre, säger Jan-Olov Nyman.

Ett 30-tal personer arbetade i lokalen där det började brinna och alla kunde evakueras.
Avspärrningarna i samband med branden i Sandvik har hävts och branden bedöms vara under kontroll.

– Branden är begränsad till en byggnad, men svårsläckt eftersom vi inte kan använda vatten i släckningsarbetet, säger Jan-Olov Nyman.

David Holmqvist
Evelina Davidsson
Ulf Lindman