Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storm från Gävle ska nå den stora biopubliken

Filmen ”Isolerad” har utsett till en av fem rookiefilmer och tanken är nu att den ska ses av en stor publik både

i Sverige och utomlands.


Det är Johan Storm från Gävle som har gjort den, ihop med Johan Lundborg.

Annons

”Isolerad” handlar om den begåvade studenten Frank som inte har några vänner. Men en nyinflyttad granne utser honom till sin beskyddare och Frank dras motvilligt in i en historia på liv och död.

Huvudrollerna spelas av Emil Johnsen och Ylva Gallon. Anita Oxburgh är filmens producent och hennes senaste projekt var långfilmen ”Varg”, med Peter Stormare i huvudrollen.

Stormare är Johan Storms farbror, så det hänger lite ihop på det sättet också.

Och Johan Storm själv är alltså från Gävle och har till och med medarbetat här på På Gång för några år sen.

Han pluggade ihop med den andra Johan på Filmhögskolan i Göteborg och har sen dess arbetat som manusförfattare och på ett antal positioner på stora tv-serier.

Tillsammans har de båda dessutom skrivit och regisserat ”Rosenhill”, en av årets novellfilmer på Göteborg Filmfestival 2009.

Rookiefilm är ett projekt som ”ska vitalisera svensk film genom att tillföra ny kreativitet och energi.

Produktionerna ska präglas av stort mod, nyskapande och egensinnighet”, enligt programförklaringen. Bakom projektet står bland annat SVT och Film i väst.

– Det känns spännande att testa en film som är mer genrebetonad. Filmen är dessutom gjord med mindre än hälften så mycket pengar som de övriga Rookiefilmerna. Den har spelats in med lätt digital teknik, miniteam och på en ytterst begränsad yta. Dessutom skriver, regisserar och klipper de båda regissörerna tillsammans, säger Andrea Östlund som är projektledare för Rookie-projeketet i ett pressmeddelande.

Den uttalade tanken med Rookiefilmerna (hittills är fyra utsedda och en till ska utses innan det är klart) är att filmerna ska nå en stor publik, både i Sverige och utomlands.