Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort engagemang för avlidne Sandvikenbon

Det var en ung Sandvikenkille som gick bort på onsdagen. Polisen misstänker inget brott, men eftersom räddningspådraget till en början var stort blev händelsen uppmärksammad.
Blommor och ljus vittnar nu om hur många ungdomar som sörjer sin vän.

Det var på onsdagsmorgonen som anhöriga slog larm. Polis, räddningstjänst och två ambulanser ryckte ut, vilket skapade stor uppståndelse i bostadsområdet.

Polisens besked var att det är en person som har anträffats avliden och att det inte finns någon misstanke om brott.

Redan mitt på dagen samlades många vänner och på onsdagskvällens hölls en minnesstund utanför den unge Sandvikenbons bostad. Fortfarande kommer ungdomar till platsen för att minnas och reflektera över det som hänt.

Mängder med blommor och tända ljus vittnar om sorgen. Även på sociala medier har den unge killens bortgång fått stor uppmärksamhet.

Även på Bessemergymnasiet där killen gick i skolan uppmärksammas gårdagens tragiska händelse.

– Vi följer den krisplan vi har. Vi har bekräftat att den här personen har gått bort och alla elever har informerats muntligen via sina lärare om vem eleven är och vilken klass det handlar om, säger rektorn Eva Simonsson och fortsätter.

– Det finns också ett minnesrum som alla är välkomna att gå till. Där kan man skriva i en bok och elevhälsan är på plats.

Elevhälsan kommer att vara på plats resten av den här veckan och hela nästa vecka.

Hur upplever du att stämningen är på skolan?

– Det har inte hunnit märkas av så mycket än. Förutom i den berörda klassen såklart, klassen hanterade vi ju redan under onsdagen, säger Eva Simonsson.

LÄS OCKSÅ: Person anträffad död i Sandviken – stort polispådrag