Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort kulturutbud på Pridefestivalen

/

Annons

Årets kulturutbud på Stockholm Pride är både brett och mastigt. Såväl Stockholms stadsteater, Kulturhuset och Kungsträdgården blir plattformar för HBT-festivalen, som i år har temat hetero.

I Tantolunden kan besökarna beskåda Ylva Maria Thompsons utställning med avgjutna kvinnorumpor i betong. Ester Martin Bergsmark och Sara Kaaman – personerna bakom Guldbaggevinnande dokumentären "Maggie vaknar på balkongen" – visar nyproducerad videokonst.

– Jag har absolut inte valt någonting som är folkligt, men de flesta av konstnärerna är etablerade, säger festivalens konstansvariga Elinor Lindén Strand till Svenska Dagbladet.

Bland liveakterna finns A Camp, Nina Ramsby, Moto Boy och Jill Johnson. Rapparen Petter, Pandora och E-Type spelar också under ett samlat 90-talstema. Nour El-Refai och Annika Lantz står för komedin. Den sistnämnda i egenskap av "superhetero" i ett samtal på Kulturhuset med "superflatan" och genusforskaren Tiina Rosenberg.

Stockholm Pride pågår mellan den 27 juli och 2 augusti och den traditionsenliga paraden tågar genom Stockholm den 1 augusti.

 

 

Annons