Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömlöst i småorter runt Järbo

(Uppdaterad 17.51) Ett 100-tal hushåll i trakterna kring Järbo blev utan ström kvart i nio på juldagsmorgonen. Sedan halv ett-tiden är strömmen tillbaks, men nya avbrott fortsatte att rapporteras.

Merparten av de strömlösa hushållen fanns runt Järbo i Sandvikens kommun, närmare bestämt i Kalltjärn, Vettsjön, Hålldammen och Lenåsen. Även ett fåtal hushåll i Granstanda, mellan Hofors och Storvik drabbades. Där kopplades ett dieselaggregat in för att förse bland annat Banverkets signalstation i området med ström.

13.40 inträffade ännu ett strömavbrott, som drabbade Södra Åmotan. 17.10 var felet åtgärdat och strömmen åter.

Strax före klockan två var det åter strömavbrott i Hålldammen samt Lenåsvägen och Blankas fäbodar. Efter omkring en timma var felet åtgärdat.
Enligt Kent Byman, informations- och marknadschef på Sandviken Energi beror strömavbrotten på snö som tynger ledningarna och träd som faller på ledningarna. Arbetet med att säkra ledningarna påbörjades under juldagens förmiddag.
– Det ser ganska besvärligt ut för personalen, våra bandvagnar har svårt att ta sig fram på vissa ställen, berättade han.
Så sent som i lördags drabbades boende i Hålldammen, Kalltjärn och Vettsjön av strömavbrott. Då varade strömavbrottet i drygt tre timmar.
– Vi försöker skaka på ledningarna och få bort snö, men träd som faller på ledningarna går det inte att gardera sig för, säger Kent Byman.
Sandviken Energi uppdaterar sin hemsida, www.sandvikenenergi.se, med aktuell information om strömavbrottet. Felanmälan sker på 026-51 22 02.