Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strulig premiär för Westlund

Alexander Westlund hamnade utanför finalen i klassen Supercar Lite när STCC-säsongen inleddes på Ring Knutstorp i Hyllinge.
– Lite onödigt, suckar 18-åringen från Bagghyttan.

Annons

Det var urpremiär för rallycross i racingserien STCC och även första gången som klassen Supercar Lite körde SM.

Gestrikes Alexander Westlund inledde med en sjätteplats i det första kvalet. Han fortsatte med en tjuvstart i det andra åket, vilket bestraffades med en extra vända i alternativspåret.

– Jag tappade runt tio sekunder på detta och var chanslös på en bra placering, berättar Alexander.

Som slutade tionde i omgången och nu behövde ett bra resultat i sitt tredje framträdande. Så blev det också, Alexander knep tredje tid och kunde därmed ställa upp till start i den ena semifinalen.

Tråkigt nog fortsatte här det inledande missflytet.

– Jag låg tvåa när Tobias Brink körde in i mitt ena framhjul. Framvagnen på min bil gick sönder, suckar Alexander.

Som därmed tvingades bryta.

– Riktigt tråkigt och dessutom onödigt gjort av Tobias. Vi höll ju andra respektive tredje plats vilket fört oss båda till finalen, menar Alex vidare.

Patrik Flodin från Ilsbo dominerade tävlingen ända fram till finalen. Här krokade han emellertid ihop med blivande segraren Sebastian Eriksson, Hagfors, och bröt med trasig hjulupphängning.

I racingklassen V8 Thundercar slutade Stefan Pettersson, Gestrike, tia i båda heaten. Vann gjorde Jens Edman, Tjust, respektive Stein Frederic Akre från Trysil i Norge.