Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stugbyn blev en fullträff

Familjen Schöllin har byggt sin egen stugby fem minuter från Kungsberget.

Lagom till sportlovet är de fyra stugorna precis färdiga och samtliga är uthyrda från start.

– Vi är fullbokade fram till i påsk, berättar ägaren Annchristine Schöllin.

Redan för flera år sedan köpte familjen Schöllin, som bor i Stockholm, mark i närheten av Kungsberget. Mamma Annchristine växte upp i Järbo och åkte själv skidor i Kungsberget som barn.

– Men då fick min pappa agera lift och det var inte alls så stort som det är i dag, säger Annchristine med ett leende.

När den nya ägaren, Branäskoncernen, meddelade att man tänkte investera 500 miljoner i Kungsberget fick Annchristine och Bosse eld i baken.

– Vi gjorde vågen hemma hos oss när vi läste om satsningen. Vi hade ju redan köpt marken så det var verkligen ett glädjebesked för oss.

För ett år sedan togs det första spadtaget till de fyra arkitektritade fjällstugorna i grått timmer med röda knutar. Ett byggföretag från Järbo har timrat upp stugorna, som är moderna med smarta energilösningar, öppen planlösning och högt i tak.

– Vi har jobbat stenhårt för att få allt klart nu innan alla får sportlov, säger Annchristine och berättar att lite piff, som gardiner och dekorationer återstår.

– Men efterfrågan har varit så stor, så vi har öppnat ändå, trots att vi inte är helt färdiga.

Redan är alla stugor uthyrda fram till påsk.

Susanne Ekström är tillsammans med sin familj en av Bolodges första gäster.

– Jag hittade det här stället på nätet när vi letade efter någonstans att fira pappas 65-årsdag, säger hon och fortsätter,

– Jag föll för att det var nytt och fräscht och lagom långt från backen. Det är skönt att få vara lite för oss själva och inte bo mitt i, säger hon.

Familjen Aronsson/Persson från Borås har provat att ta sparken mellan skidbacken och stugan.

– De här stugorna kändes prisvärda och väldigt fräscha, och nära backen, säger mamma Erika Persson och berättar med ett skratt att sparkturen till backen tog tio minuter medan hemfärden tog en timme.