Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för boxningsgalan i Gasklockorna – fullsatt och Falkensegrar i alla matcherna

BK Falkens boxningsgala i Gasklockorna blev en dundersuccé.
Det var fullsatt, det var festligt – och det blev dessutom segrar för hemmaboxarna.
– Vi ville verkligen bjuda Gävle på en underhållande kväll och det lyckades vi med, säger Harri Svarts i Falkens ledning.

Det här var första gången som det var boxning i Gasklockorna, ringen stod i den stora, och med spektakulär ljusshow och ljudteknik skapades en riktigt bra stämning. Många ville jämföra med Gavlerinkenmatchen 1980 mellan Anders "Lillen" Eklund och Roger Andersson.

Runt 400 person fanns på plats under matcherna – vilket var förhoppningen.

Bidragande till succén var givetvis att Falken tog full pott.

Samtliga tre landslagsboxare vann sina matcher – och det gjorde även de fyra andra boxarna.

Så vi sammanfattar galan från första slag till sista.

Först ut i 75 kg-klassen var Abdi Noour mot Borlängeklubben BK Masens Halil Milli, som är en mycket mer meriterad och rutinerad än Abdi. Första ronden gick till motståndaren, efter några fina kontringar.

I rondpausen fick Abdi instruktioner att höja tempot och pressa sin motståndare och komma in med tunga kroppslag för att efter följa upp mot huvudet. Taktiken fungerade och Abdi imponerade med att totalt köra över sin motståndare. Det blev en klar för vinst för BK Falken.

Näste man var David Amiri i 75 kg mot Gabriel Johnsson BK Antares från Upplands-Väsby. David hade inte boxats på över ett år och det märktes i början men ju mer matchen gick desto mer började David komma in i boxningen. Det blev en jämn match som David vann.

Sedan blev det 75 kg igen. Nu Falkens Oskar Brunsell mot Pontus Karlsson BK Ängeln, Östersund. Här imponerade Oskar med teknisk och explosiv boxning. I slutet på andra ronden stoppades matchen till följd av ett krossat näsben efter en perfekt högerkrok från Oskar.

Nu till det det ungerska motståndet och mycket riktigt var dessa herrar mycket meriterade och duktiga.

David Olsson i 81 kg mötte Tiszai Levente. Matchen började i ett rasande tempo där starka och hårdslående David satte press från början – men ungraren försökte bita ifrån. Men David hade bestämt sig att inte ge vika för en sekund. En jublande publik fick se en glad David som vinnare.

Nu var publiken riktigt igång, för nu var det dags för Falkens landslagsman i 64 kg, Emil Harrysson, mot Ungerns Danyi Daniel Janos .

Det var två duktiga boxare med bländande teknik och snabb boxning. Det blev en jämn match. Men till slut blev det ändå Emil som vann. Han bjöd publiken en riktig show med klockrena högerkontringar som han följde upp och det resulterade i vinst. Emils motståndare blev sedan vald till "Bäste bortaboxare".

I 69 kg hade Falken sin andre landslagsman, Anton Hellström. Han mötte Ungerns Gal Konrad Lazlo. Anton hade sett fram emot denna gala för att visa Gävlepubliken att han verkligen är tillbaka. Den duktige ungraren var hela tiden tvåa när Anton utklassade sin motståndare med teknisk och stenhårda kombinationer. Ungraren kom inte ut i tredje ronden utan gav upp.

Ett klokt val av ungerska hörnan. För den tredje ronden hade aldrig gått tiden ut.

Anton vann pris som "Bäste hemmaboxare" .

I sista matchen var det dags för Falkens tredje landslagsman, storebror Victor Olsson i 81 kg som mötte fyrfaldige ungerska mästaren Toth Adam.

Det blev kvällens tuffaste match där den kortare och snabba ungraren slog fina kombinationer. Där fick Victor steppa upp ordentligt. Ibland stod båda stod i mitten av ringen och växlade slag i duell efter duell.

Detta var Victors 14:e match och behöver utnyttja sin längd bättre. Så det blir det fokus på nu. Efter en mycket jämn match stod Victor som segrare – och det blev därmed full pott för Bk Falken.

Med galan satte BK Falken Gävle på boxningskartan igen. I december är det dags igen. Då ska Falken arrangera en landskamp mot Finland på uppdrag av Svenska boxningsförbundet.

BK Falken/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel