Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för gamla och nya revynummer

Bomhus Nästa firar sitt 25-årsjubileum med att bjuda på revy med de bästa numren från åren som gått. Självklart kryddat med lite nytt.


Som Strömvallenplanerna, kulturhuvudstadsmiljonerna och kaoset i landstinget.

Det var i princip fullsatt i Folkets hus i Gävle när årets revy hade premiär på nyårsafton. En del är där för första gången, andra är stammisar som sett det mesta som revygänget satt upp under det kvartssekel man hållit på.

För dem blev det många kära återseenden – i jubileumsrevyn repriseras nämligen några av gruppens mest populära nummer från de gångna åren.

Dit hör definitivt sketchen ”provfilmningen” som första gången spelades 1992. Den handlar om ett missförstånd under en modefotografering och när Conny Lindström åmar sig framför kameran på scenen vrider sig publiken i salongen bokstavligen av skratt.

Den entusiastiska publiken klappar också takten till cancan, skrattar gott åt de käcka flickornas fräcka vitsar och gör vågen med den hockeytokige maken som bara kan prata i hejaramsor.

De äldre numren blandas även med nyskrivna sketcher och såväl klimathotet, potthålen i gatorna och Strömvallenprojektet avhandlas. Dessutom ägnas hela fyra nummer åt röran i landstinget – både de ständiga problemen med överbeläggningar, hyrläkare och långa väntetider till de senaste turerna med politiska vildar och landstingsledningens avgång.

Däremellan bjuder baletten på flera intressanta dansnummer. Höjdpunkten är den enkla men ack så effektfulla skuggdansen.

Revyn spelas till 10 januari.