Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succén återupprepas – vi kör Klappakuten i år igen!

 
Klappakuten 2019
Visa alla artiklar

Bidra till Klappakuten – och hjälp oss att ge behövande barn i Gävle en godare jul. Den nionde december kör vi igen på Flanör.
– Det känns jättebra, säger Lasse Wennman, Matakuten.

Det är fjärde året i rad som vi gör detta. I år håller vi till i gamla Hallbergs bokhandel på nedervåningen i Flanör. Vi finns på plats klockan 10-19 och avslutar alltihop med en livesändning klockan 17.30-18.30.

Upplägget är detsamma som tidigare: du kommer med en julklapp som vi slår in och sorterar i olika ålderskategorier från noll till uppåt 16-18 år. Obs bara nya och inga begagnade klappar. Vi tar heller inte emot några ätbara klappar.

Matakutens Lasse Wennman delar sedan ut klapparna till behövande barn i Gävle. Han tycker det känns jättebra att vi kör i år igen.

– Klappakuten har blivit en räddningsplanka för många. Det är en viktig insats vi gör, säger han och tipsar om att presentkort eller en biobiljett kan vara en bra idé om man tycker det är svårt att hitta en passande klapp.

– Sånt är uppskattat. Att få välja själv blir som en extra present.

Det är redan spikat att Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson finns på plats och att Gävlekören Coffee Beans bjuder på julstämning, men håll utkik för fler gäster tillkommer!

I livesändningen som avslutar alltihop delar Arbetarbladet ut pris till årets Gävlebo. Det ser chefredaktör Jacob Hilding fram emot.

– Vi har fått många bra nomineringar och det är än en gång roligt att se hur Gävleborna vill lyfta de personer som osjälviskt gör insatser för sina medmänniskor, säger han.

Även Gefle Dagblads nya chefredaktör Katarina Ekspong, som då tillträtt, finns på plats. Vi kan hjälpa till med digital inloggning för att du ska kunna läsa tidningen i jul.

Ungefär 2 000 klappar samlades in i fjol. Nu återstår att se om det blir ännu fler i år.

Utöver detta tillfälle på Flanör går det också att lämna klappar på Monitor ERP Arena i samband med att Brynäs möter Växjö den sjunde december.

Klappakuten är ett samarbete mellan Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Matakuten och Basket Brigade.