Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéval för Hoforspartiet

Valets stora vinnare i Hofors är Hoforspartiet.
– I dag känns det: wow! Om vi lyckas bli näst största parti på hundra dagar är det fantastiskt, säger partiets grundare Peter Hillblom när tre av fyra valkretsar är räknade.

På partiets valvaka utbröt glädjeyra när resultaten för de första valkretsarna kom – och visade att Hoforspartiet låg på 15 procent. När samtliga röster var räknade hade partiet fått 736 Hoforsbors förtroende – 13,3 procent av rösterna.

Att det skulle kunna gå bra har partiets kandidater fått en känsla av under den senaste veckan.

– Unga, gamla, folk ur alla samhällsklasser har sagt att de tänker rösta på oss, säger Peter Hillblom.

Han tror att en stor del av framgången beror på att partiet har starka lokala namn på sin lista.

– Det ska bli intressant att se på personrösterna vem som dragit mest, säger han.

Att den politiska kartan ritats om i Hofors är klart. Hur det kommer att påverka politiken är på valnatten fortfarande något som återstår att se. Peter Hillblom berättar att de under dagen fått "frierier" både från höger och vänster, men att man inte velat ge några besked innan man sett valresultatet.

– Vi tänker inte byta ut makten i Hofors om det inte är stabilt, då tar vi en vågmästarroll. Det som är bra för Hofors det röstar vi på, säger Peter Hillblom.