Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betongpelare rasade över bil

/

Ett sidostöd på Sundsvallsbron har ramlat över en bil.
Enligt ett vittne har bilen kluvits mitt itu.
Ingen person ska ha skadats.

Annons

Strax före lunch på tisdagen ska ett sidostöd av betong, en så kallad kontrefor, ha ramlat ner över en bil vid norra brofästet i Sundsvall.

Raset inträffade där Lagergatan möter Industrigatan på östra sidan av Sundsvallsbrons fäste, i närheten av Willys parkering.

– Den störtade ner till marken. Betongpelaren är säkert 25 meter hög, säger ett vittne på plats.

Enligt ST:s reporter på plats skedde olyckan på en arbetsplats och inte vid något allmänt utrymme. Bilen som träffades av betongstödet är en tjänstebil tillhörande Sundsvall energi.

– Vi var sex personer som var inne i bron och arbetade med en fjärrvärmeledning när det hände, säger Urban Bäck på Sundsvall Energi.

När brons sidostöd plötsligt ramlade blev de chockade och sprang ut.

– Den första tanken var ju att titta så att ingen befann sig i bilen eller så, och som tur var gjorde ingen det, säger Urban Bäck.

Enligt inre befäl på räddningstjänsten ska polisen snabbt ha varit på plats och även de konstaterat att ingen person befann sig i den parkerade bilen.

Räddningsledaren har begärt hjälp från polisen med att spärra av olycksplatsen.

Personalen från Sundsvall energi som var på platsen kommer nu att sätta sig och bearbeta händelsen, men de är överens om en sak.

– Det är ju bara mos av bilen, den är helt platt, så vi är väldigt glada att ingen satt i bilen när det hände, säger Urban Bäck.

På Trafikverkets pressjour säger man att man inte vet vad som har hänt, men att personal undersöker saken. Trafiken över bron rullar på som vanligt.

Läs också: TV: Här angriper rosten Sundsvallsbron

Läs också: Brostöden rostar - samma stålspont i Selångersån

Se också: Sundsvallsbrons nya kläder

Mer läsning