Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Super-Eva

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons

(ny) Eva Rydberg
Supersalt superskurk i årets julkalender på tv. Den handlar om åldrade superhjältar och är ett tydligt tecken på akut julkalendernostalgi. En generation kulturarbetare som växt upp med SVT:s lucköppningar känner uppenbarligen oro både inför sin egen framtid som pensionärer - och tv-kalendern som institution.
"Superhjältejul" introducerar ett grumligt gytter av pepparkakssnälla Kenny Starfighter-figurer. Men Rydbergs demoniska utstrålning räddar julkakan.
Hon spelar barnens fiende nummer ett som lurat till sig makten på Barnverket (!) och genomdriver det ena omänskliga beslutet efter det andra. Nu väntar vi bara på en kommentar från Migrationsverket.

(ny) Kultursidans läsare
Tack alla ni som kom och pratade med oss på Arbetarbladets öppet hus i söndags!


(ny) Strömvallens läktare
Pelarna kan sträcka stolt på sig. Lovande bevarandeförslag har presenterats.


(ny) Kärleksord
Uppskattas i största allmänhet förstås men särskilt i konstnären Pia Sandströms nya konstverk på Stora Sätraskolan i Gävle. Love och annat hjärteklotter syns som digitalt etsad text på stora glasskivor och sprider evig värme i kallt tonårsklimat.


(ny) Matkultur
Magnifikt murat kakhus av keramikern Margareta Persson, kan beskådas på Länsmuseet. Apropå ätbara skapelser så vill vi påminna om den söta marsipangrisen som kan modifieras i konstnärliga former utan att mandeln lider skada. Skinkan smakar ju bittert i år. Säkrast att vara en gottegris.

Tystnad. Reklamradiostationerna strejkade under en timme i går i en protest mot koncessionsavgifterna. Ja, de begrep väl inte att de gjorde reklam för friheten från reklamradio samtidigt.

Arkivfynd (1), Roland Hansson (2), Gerda (3), Augusta (4), Maya (5)

Mer läsning

Annons