Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Super Mario 3D Land

/

Nintendo har anklagats för att sakna en riktig konsolsäljare i spelutbudet till Nintendo 3DS. Därför är förväntningarna omåttligt höga på ”Super Mario 3D Land” – formatets förmodat starkaste kort, vid sidan av omarbetade ”The Legend of Zelda: Ocarina of Time”.

Annons

Och jag kan glädja alla fans av klassisk Nintendo-underhållning – det här är ett spel som levererar på alla punkter.

Tänk dig en mix av Super Mario 3, New Super Mario Bros och Super Mario Galaxy så hamnar du nära Marios senaste äventyr. Jag säger nära, för man använder sig dessutom av konsolens 3D-funktioner på ett alldeles lysande sätt.

För första gången känns djupseendet oumbärligt, istället för att bara vara en häftig gimmick. Många scener är direkt omöjliga att klara utan och man introducerar helt nya moment baserade på funktionen.

Lägg till lysande bandesign och en uppsjö nya fiender och du har ett mästerverk som äter andra bärbara spel till frukost.

Till en början känns svårighetsgraden lite väl lättsmält, men jag lovar att du kommer att få äta upp eventuella klagomål kring att spelet skulle vara för enkelt så snart du passerat de första åtta banorna.

”Super Mario 3D Land” ger den där varma och upphetsade känslan av att Nintendo har gjort det igen. Det här är ungefär så bra som ett plattformsspel kan bli. Genialiskt!

Mer läsning

Annons