Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK vägrar ge upp hoppet om nytt SSL-kontrakt

/
  • Andreas Dahlqvist är ett frågetecken inför matchen mot Dalen hemma på Träffen på söndagen.

Tolv poäng upp till strecket – men Gävle GIK vägrar ge upp hoppet om att hänga kvar i superligan.
– Så länge det är teoretiskt möjligt tror vi på det, säger tränaren Andreas Lindström inför hemmamatchen mot Dalen.

Annons

När GGIK tappade ledningen och förlorade mot AIK senast, och Sirius samtidigt vann mot Linköping betyder det att Gävlelaget har tolv poäng upp till säker mark.

Med bara åtta omgångar verkar det som en närmast hopplös uppgift, men GGIK har inte gett upp på något sätt.

– Det är klart att det känns motigt, framför allt hade vi önskat fler poäng, men så länge det är teoretiskt möjligt och vi känner att vi hänger med i matcherna så tror vi på det. Men möjligheterna blir ju självklart färre och färre ju längre serien går, säger Andreas Lindström.

Söndagens motståndare på Träffen, Dalen från Umeå, har överraskat positivt i SSL den här säsongen och ligger trea efter Pixbo och Falun. Laget har Norges bästa spelare Ketil Kronberg, och nyförvärven från Falun; centern Jonas Svahn och unge målvakten Måns Parsjö-Tegnér har lyft Dalen.

– Det är ett lag som ska ta sig till slutspel, men att de gått så här bra har varit överraskande. Spelstilen liknar AIK:s och kanske kan det vara till vår fördel, säger Andreas Lindström.

GGIK saknar Oliver Frykman och Jonathan Hedström, och har ett frågetecken för skyttekungen Andreas Dahlqvist, som dragits med en förkylning.

Mer läsning

Annons