Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en förlust för GGIK: "Första tjugo är bland det sämsta vi har spelat"

Missade chanser som måste sitta och ett för tunt försvar fällde GGIK i Karlstad.
Slutresultatet blev 7–4 och chanserna för GGIK att klara sig kvar i SSL håller på att rinna iväg.

Annons

Redan från början stod det klart att det skulle bli en jobbig match för GGIK som ändå visade upp moral och en bra inställning hela matchen.

Laget gav aldrig upp utan fortsatte att fightas hela matchen – mot ett Karlstad som var det klart bättre laget.

GGIK gjorde det man inte får göra som bottenlag – missade chanser.

Det var ett missat friläge vid 0–0 som hade kunnat ge laget en smakstart, men i stället var det Karlstad som tog ledningen.

GGIK hade lite för mycket slarv på egen planhalva som Karlstad ständigt tog tillvara på – och Gävlelaget fick ingen tid att etablera spelet.

I slutet av den första perioden var det så gott som bara Karlstad på planen och GGIK fick bara försvara.

– Vi spelade riktigt dåligt, första tjugo är bland det sämsta vi har spelat i år, säger GGIK:s tränare Andreas Lindström.

Men vid 4–0 en bit in i andra perioden verkade Karlstads tränare anse att matchen redan var vunnen och började spela in kalla spelare, samtidigt som de på planen saktade ner.

Det ledde till snygga 4–1 av Patrik Rokka som var assisterad av Andreas Dahlkvist och innan andra perioden var slut klev Alexander Larsson fram och assisterade Marcus Thunvall till 4–2.

En nytändning för GGIK, men det väntade ändå en väldigt tuff uppgift inför den sista perioden.

En uppgift som visade sig vara för svår för Gävle.

– Vi spelar verkligen upp oss en bit in i andra perioden, men vi är fortfarande lite för rädda för att äga boll och sen när vi kommer ut i tredje är vi för ineffektiva i början, säger Lindström.

I stället var det Karlstad som kom ut och satte 5–2 i början av den sista perioden och den lilla svackan hemmalaget visade upp i den andra halvan av andra perioden var som bortblåst.

Karlstad var snabbare, starkare och det blev helt enkelt för mycket för GGIK:s försvar som inte hängde med.

– Vi blir som sagt bättre andra halvan av matchen men vi gör Karlstad bättre än laget egentligen är och när vi väl trycker upp för att försöka kvittera blir det för stora hål i vårt försvar som de tar vara på, sammanfattar Lindström.

Mer läsning

Annons