Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först glädje sedan bitter förlust för Dahlqvist och GGIK

/
  • Andreas Dahlqvist i GGIK blev uttagen till Sveriges VM-kvalmatcher, men lyckades inte göra någon poäng mot AIK och Godis förlorade med 6–5.

Det var nära att Gävle GIK:s och Andreas Dahlqvists tisdag hade blivit perfekt.
Men Godisspelarens landslagsuttagning kryddades inte med seger borta mot AIK – men det var nära.
– Synd att jag gör min sämsta match för säsongen en sån här dag, suckade Dahlqvist.

Annons

Gävle GIK var riktigt nära att för andra gången vinna mot AIK den här säsongen. Men GGIK tappade ledningen och förlorade med uddamålet, 6–5. Samma siffror som Godis själva vann med hemma på Träffen i oktober.

LÄS ÄVEN: Skrällen: GGIK-spelare i svenska VM-kvaltruppen i innebandy

Gävle GIK:s poängbäste spelare Andreas Dahlqvist blev tidigare på dagen uttagen till landslagets VM-kvalmatcher 3–7 februari. Men han fick inte spelet att stämma mot AIK.

– Nej, det är för dåligt. Första matchen jag gick poänglös ifrån. Surt att inte få hål på Åman också.

AIK:s landslagsmålvakt Patrik Åman som Dahlqvist spelat med tidigare och nu alltså blir landslagskollega med.

Men däremot klev flera av Dahlqvist lagkamrater fram och exploderade direkt i första perioden. Gävle GIK tog ledningen med två snabba mål och ett konfunderat AIK fick snabbt samla ihop sig och kunde hämta in till 2–2. Men GGIK fortsatte spela helt respektlöst och Anders Nygren satte även 3–2 till Godis. Då hade matchen bara pågått i drygt sju minuter.

– Verkligen kul att tredjekedjan levererade när vi andra inte fick till det. Men det är ju synd att det inte räckte till seger.

Vad säger du förresten om att bli uttagen i landslaget?

– Jag har vetat om det en tid men det är jättekul förstås. Jag var inte direkt förberedd på det. En överraskning, men roligt, sa Andreas Dahlqvist.

Efter den galna starten lugnade spelet ned sig och försvarsarbetet fungerade bättre hos bägge lagen. Men GGIK:s Fredrik Björkman fixade 4–2 innan första pausen och utgångsläget var fint.

Även efter två perioder var GGIK i förarsätet med en 5–3-ledning och mycket såg upplagt ut för säsongens tredje seger för bottenlaget.

Men det ville sig inte. AIK gjorde 4–5 och 5–5 och när Emil Söderström drog på sig en utvisning när tio minuter återstod utnyttjade Solnalaget den möjligheten.

Visserligen hade GGIK:s Marcus Thunvall en bra chans i det numerära underläget. Men han missade efter ett fint utkast av målvakten Tobias Steineck och då tog AIK vara på den tid som fanns kvar i sitt power play och satte 6–5 som blev segermålet.

– Bittert som alltid att förlora. Lite extra i dag eftersom sett över 60 minuter borde vi haft poäng, säger GGIK:s tränare Andreas Lindström.

AIK utnyttjade bägge sina powerplay – GGIK fick inte någon chans i den spelformen.

– Det var inte bara vi i laget som tyckte det var konstigt. Men så är det när man ligger i botten av tabellen, man får inget gratis, menade Andreas Dahlqvist.

LÄS ÄVEN: Så var matchen – läs ikapp vår direktrapportering

Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons