Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK först att nollas – men Larsson ska ingenstans: "Vi ska studsa upp direkt"

/

Gävle GIK hade chansen att ta Granlo med sig ner i allsvenskan.
I stället blev man första lag att nollas i SSL den här säsongen.
– Det är för dåligt, alldeles för dåligt, suckar GGIK-spelaren Alexander Larsson.

Annons

Gävle GIK är nedflyttningsklart sen länge, och har egentligen inget kvar att spela för. Det hade å andra sidan Granlo, med fem poäng upp till Warberg på rätt sida strecket.

Chansen fanns att ta Granlo med sig ner i allsvenskan, men det scenariot försvann rätt snabbt. GGIK vann skotten med 25–22, men Granlomålvakten Tomas Åhrberg motade allt. Han blev därmed förste målvakt att nolla ett lag i superligan den här säsongen.

– Vi gör väl en av de sämsta prestationerna på hela säsongen, trots att vi står inför en rolig uppgift när vi kan spela ur Granlo ur serien.

Läs mer: Åhrberg om första nollan: "Kul att ha gjort det"

Bara för att sätta saker i ett perspektiv: det har spelats 166 matcher i superligan så här långt, så det här med att hålla nollan hör inte till vanligheterna för en innebandymålvakt.

– Han gjorde en bra match och de offrade sig rejält. Men det är ju för dåligt från vår sida, alldeles för dåligt, säger Alexander Larsson.

Han är en av de GGIK-spelare som skulle kunna vara intressanta för andra klubbar när nu laget tar klivet ner. Men precis som andra nyckelspelare som Tobias Steineck och lagkaptenen Adam Lundgren är han tydlig med att det blir allsvenskt spel med GGIK.

– Jag är heltaggad för det, vi ska studsa upp direkt. Vi har en bra situation i laget också, med en ung trupp där nästan alla har kontrakt.

Sebastian Jonsson-Linderdahl, Oliver Frykman och Robin Johansson är de enda GGIK-spelare som inte har kontrakt för nästa säsong.

För Granlo blev lyckan kortvarig. Eftersom Warberg vann mot Pixbo skiljer det alltjämt fem poäng med två omgångar kvar att spela. Stor chans/risk att GGIK stöter på Tomas Åhrberg även nästa säsong alltså.

Mer läsning

Annons