Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK jagar SSL-formen – men kommer inte in på Träffen

Om två veckor är det dags för premiär i innebandyns superliga.
Men nykomlingen GGIK har fortfarande inte kommit in i sin egen hemmaarena.

Annons

Anledningen är att ett nytt golv har lagts där för klara kraven från Svenska innebandyförbundet och SSL-spel. Men enligt de första beskeden skulle golvet ligga välkomnande några veckor in i augusti. Förseningar med arbetet har dock gjort att GGIK tränat i Valbo sportcentrum.

– Tidsmässigt har vi haft lika bra möjligheter som om Träffen hade varit klar, säger tränaren Andreas Lindström. Golvet på sportcentrum är helt okej, så träningarna har fungerat bra.

– Men helt optimalt är det givetvis inte. Spelarna måste ju känna sig inspelade på det nya golvet, och samtidigt är det viktigt för laget att känna sig hemma i sin egen hemmaarena.

SSL startar för GGIK:s del med bortamatch mot Linköping tisdag 15 september, och hemmamatch lördag 19 september – men den ska som bekant spelas i Gavlerinken mot nykomlingen Karlstad.

– Vad jag vet är golvet dock klart på Träffen, så jag hoppas faktiskt att vi kommer in där nästa vecka. Det blir lite stressigt om vi kommer in först samma vecka som serien kommer i gång.

Sporten besökte Träffen under torsdagen, och då såg arbetet med golvet ut att vara klart även om måleriutrustning fanns på plats. Däremot hade ombyggnad av läktaren inte startat.

Den första hemmamatchen i Träffen ska spelas söndag 11 oktober.

– Jag hoppas på det bästa, och att vi kommer in så fort som möjligt. Jag hoppas också att det inte blir något problem med linjerna på Träffen. Vad jag förstått håller man på och målar dessa, och det blir tydligen för fler sporter än det var tidigare.

Anledningen till den oron är innebandyförbundet måste godkänna de förändringar som gjorts på Träffen så dessa uppfyller GGIK:s dispensansökan för SSL-spel.

På planen har GGIK annars två träningsmatcher kvar. Först mot Örebro borta på söndag, och sedan nästa onsdag borta mot mästarna Falun.

Tufft genrep!

– Ja, verkligen. Vi funderar faktiskt på att lägga in ytterligare en träningsmatch mot lite enklare motstånd för att skapa lite självförtroende i offensiven, berättar Andreas Lindström.

Mer läsning