Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK:s målskytt efter 1–16: "Vi viker ner oss fullständigt"

/
  • Andreas Dahlqvist gjorde 1–0 mot Pixbo. Sen var det roliga över.

Gävle GIK skulle höja sig mot Pixbo. I stället: förlust med hela 16–1!
Det var mer än tio år sen ett lag förlorade så stort i superligan.
– Tack för lektionen. Men vi viker ju ner oss fullständigt, säger GGIK:s målskytt Andreas Dahlqvist.

Annons

Han gav GGIK ledningen i power play efter 4.13 och tolv minuter in i matchen höll laget fortfarande Pixbo stången. Sen var det slut på det roliga. Pixbo, som dagen till ära experimenterade med sina formationer, ökade takten och vände till 3–1 innan periodpausen. Och sen rasade GGIK ihop.

– Fram tills dess gör vi ändå en riktigt bra match. Underläge 1–3 är inte farligt, men sen...

– Jag vet inte vad som händer, de trycker ner oss och vi offrar oss inte. Och vi slarvar ju kopiöst. Vi ska spela enkelt, men det verkar inte ligga för alla riktigt, säger Andreas Dahlqvist.

Pixbo gick fram till 9–1 efter den andra perioden, och då fick GGIK-målvakten Tobias Steineck nog och bytte plats med Gustav Hedlund. Efter ytterligare sju Pixbomål slutade utskåpningen 16–1.

Och därmed tar Gävle GIK plats i historieböckerna. De största segersiffrorna i innebandyns högsta serie är 21–1 mellan Jönköpings IK och Christianstads IBS från 1990. Sen kliver GGIK in på en delad andraplats med en förlustmarginal på 15 mål.

Och frågan måste ställas. Har GGIK något i SSL att göra?

– Det är klart att vi har. Vi har ändå kvalat oss upp och kan inte be om ursäkt för att vi är här. Vi har förtjänat vår plats, säger Andreas Dahlqvist, som kom till GGIK från Sandviken och tidigare spelat SSL med AIK.

– Det var lite skillnad, då var det i ett slutspelslag. Det här är något helt annat, men det är en utmaning det också.

Har du nånsin blivit så här utspelad?

– Nej, det har jag inte blivit. Jag har haft förmånen att spela i lag som vunnit med stora siffror i stället, och det är det många hos oss som har. Vi är inte vana vid att förlora så här stort.

GGIK spelar inte nästa match förrän 11 oktober, då hemma mot Warberg på Träffen.

– Då måste vi vinna. För oss handlar det i första hand om att vinna rätt matcher, och Warberg är också ett bottenlag, säger Andreas Dahlqvist.

Pixbospelaren Patrik Malmström fick frågan från innebandymagazinet.se om Gävle GIK var det sämsta lag han mött, och svarade så här:

– Ja, det måste jag säga att det var faktiskt. Jag har vunnit stort några gånger, men inte så här.

Mer läsning

Annons