Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GGIK- tränaren efter förlusten: "Det är väl resultat som det ska vara"

/

En väntat storförlust blev resultatet när GGIK åkte till Falun för att möta tabellettan på lördagen.
Att Patrik Rokka nätade mot sina gamla lagkamrater räckte inte för Gävle.

Annons

Även Andreas "Nisse" Johansson, GGIK:s assisterande tränare, har en lång bakgrund i IBF, och var nu tillbaka i Falun som tränare för motståndarlaget.

Några fördelar av sin långa bakgrund i klubben, som både spelare och ledare, hade dock GGIK-tränaren inte.

LÄS OCKSÅ: "Nisse" ger SSL-rutin till GGIK

– Det är inte så jättemånga som är kvar nu sedan jag spelade här och jag har inte sett så mycket Falun fastän jag bor här heller så, säger Johansson.

IBF Falun, som vann Champions Cup för några veckor sedan och alltså kan titulera sig världens bästa innebandylag, gick ut hårt på SSL-nykomlingarna. 3–0 var siffrorna efter första perioden.

– Vi ska få möta världens bästa lag och försöka ge dem en match, försöka göra det vi tränat på och jag tycker att vi var motiverade, menar lagets assisterande tränare i matchen som hade viss David mot Goliat-känsla.

– Jag förstår ju att det är svårt att möta dem, bollen går fort, men jag tycker att vi gör en bättre match nu än mot till exempel Pixbo och Linköping, inte bara siffermässigt men en bättre match.

IBF Falun vann skotten med 48–13, och speciellt nära var inte tabelljumbon GGIK att hota tabellettan.

– De har ju möblerat om i femmorna för att hitta motivation, som topplag är det svårt att hitta motivation när de möter bottenlag och jag hade hoppats på att vi hade kunnat dra nytta av det mer, men de har ju Sveriges bästa lag på pappret och de har seriens bästa lag individuellt så om de vaskar om hittar de varandra ändå, menar Johansson, som dock hade hoppats på en jämnare match.

– Vi har lägen att göra fem-sex mål tycker jag så vi skapar ju lägen, men vi sätter dem inte. Vi måste sätta dit målchanserna och jobba lite hårdare.

– 10-2, det är väl resultat som det ska vara i den här matchen, fortsätter Johansson.

– Men jag hade hoppats att vi skulle kunna ligga lite närmare.

Två kassar blev det iallafall för GGIK, och förste målskytt blev Patrik Rokka, som ju gick från IBF Falun till Gävle inför den här säsongen.

– Jag fick göra mål men jag ville inte jubla på målet, det är riktigt dålig stil att jubla. Men det är skönt att få göra två, även om jag ser dem som mina vänner allihop på andra sidan.

– Jag tror att hela Gävle vill spela i det här laget, Falun är extremt bra, fortsätter han.

Matchen slutade tillslut 10–2, och från Faluhållet kommer inga lovord till SSL-nykomlingen.

– De måste ta kriget bättre. Om de gör det, så kan de säkert klara sig kvar, säger hemmalagets tremålsskytt Johannes Skog.

SE OCKSÅ: Rokka nätade mot gamla lagkamraterna: "Det är riktigt dålig stil att jubla"

IBF-stjärnan efter derbyt: "Så fort någon ramlade bad alla om ursäkt"

LÄS OCKSÅ: Radarparet dominerade i allsvenskan – nu möts de i superligan

Mer läsning

Annons