Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är värvningen som ska göra GGIK-målen

/

GGIK tappade poängproducenten Simon Cederström.
Här är ersättaren – med nyttig rutin från SSL.
– Jag vet vad som krävs på den nivån, säger Andreas Dahlqvist, 25.

Annons

Andreas Dahlqvist kommer ursprungligen från Sandviken där han representerat IBK Alba, som är moderklubben, och senare SAIK där han förra säsongen gjorde 26 mål och sju assists. Nu ska han fylla luckan efter Simon Cederström som valde att gå till svenska mästarna Falun.

Säsongen 2011/12 då Alba åkte ur allsvenskan norra gjorde Dahlqvist ändå hela 42 mål vilket ledde fram till att AIK värvade honom.

Dahlqvist har två SSL-säsonger med AIK bakom sig och blev efter sitt första år nominerad till Årets rookie i SSL efter att ha noterats för 19 mål och fem assists.

Hur mycket betyder din SSL-rutin när du nu ska bli en bärande spelare i GGIK?

– Jag har ju erfarenheten och vet vad som krävs på den nivån. Min uppgift blir väl att försöka få grabbarna att spela ut och tro på sig själva. Det finns massor av bra unga spelare i GGIK. Vi kommer ju att kunna spela helt utan press eftersom vi är tippade att komma sist.

Dahlqvist hade egentligen ett år kvar på sitt kontrakt med SAIK.

– Jag pratade med Godis i ett tidigt skede, sedan har det varit en sak mellan klubbarna att lösa. Jag fick veta under onsdagen att det blivit klart. Och det känns ju jättekul att få den här chansen att spela i SSL med ett lag från Gästrikland.

Andreas Dahlqvist hade förfrågningar från flera andra klubbar, men ingen av dem var aktuell.

– Nej, jag var inte beredd att flytta för att spela i SSL. Jag har ett nytt jobb, kommit till ro igen och fått nya rutiner sedan jag kom tillbaka hem. Därför var det här den perfekta lösningen, säger han.

Rightskytten Dahlqvist vann ett SM-brons under sin tid i AIK och nu har han skrivit treårskontrakt med GGIK.

– Det känns helt rätt eftersom det är medvind för innebandyn i distriktet nu. Håller vi oss kvar i SSL blir det ju ytterligare ett lyft med nya arenan också. Lite synd att den inte hinner bli klar lite tidigare, men det kommer att bli en härlig säsong ändå med matcher i Gavlerinken och förhoppningsvis mycket publik.

GGIK skriver i ett pressmeddelande:

"Andreas Dahlqvist har hela tiden varit vårt förstahandsval men har suttit fast i kontrakt vilket gjorde det hela lite svårare. Nu har det till slut löst sig".

Mer läsning

Annons