Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga poäng för GGIK mot Warberg heller

Ett Warberg med sargat självförtroende där senaste segern kom i oktober var en bra chans för Gävle GIK att försöka haka på SSL-tåget.
Nu är ju Godis inte heller särskilt segervana och det blev hemmalaget som kunde andas ut efter 6–4.
– Vi gjorde två helt jämna perioder med dom men klantade till det i den första, summerade GGIK-tränaren Andreas Lindström.

Annons

Försvarsmässigt inledde GGIK – som startade bussresan till västkusten klockan fem på söndagsmorgonen – helt okej. Men framåt hände i princip ingenting.

– Vi var för omständiga och satte inte fart på bollen som vi hade pratat om. Vi fick inga långa anfall eller några snabba kontringar och kom då självklart inte till några bra avslutningslägen heller.

Godis två skott på mål de första 20 minuterna talade också sitt tydliga språk.

I stället kom två Warbergsmål genom rutinerade räven Magnus Svensson som efter ett uppehåll kommit tillbaka i SSL-laget igen. Det gick inte snabbt men han var på rätt plats och blev till slut tremålsskytt.

GGIK skulle rätta till vissa saker i andra och så tog det bara några minuter och ställningen var 4–0 i stället och en ny storförlust var på väg. Men en timeout och kanske Warbergs attityd att segern var klar gav Godis en biljett in i matchen.

En första reducering kom med en man mindre på banan och en andra precis i slutet av perioden när Fredrik Björkman gjorde sitt första SSL-mål i karriären.

– Sedan fick vi börja sista perioden med ett power play på två hela minuter men tyvärr kunde vi inte få snurr på det spelet. Ytterligare ett mål där hade kanske gjorde dom ännu mer darrigt. I det läget syntes det tydligt att det var Warberg som hade allt att förlora, sa Lindström.

Hemmalaget med åtta förluster på de nio senaste matcherna fick det jobbigt och lite nerver smög fram. Men när 5–2 kom var segern klar även om Godis kunde reducera både till 5–3 och sedan 6–4. Men nära poäng var laget aldrig till slut.

– De två sista perioderna är vi med på samma villkor som dom och det får vi ta med oss. Det är match mot AIK i Stockholm redan på tisdag kväll och vi har inte gett upp det här än. Vi kämpar på och ska ge allt för att ta de poäng som behövs, avslutade Godistränaren.

Mer läsning

Annons