Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Lundgren har hittat en ny klubb

/
  • Jesper Lundgren tillbringar nästa säsong i allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg.

I slutet av augusti lämnade Jesper Lundgren Gävle GIK abrupt efter en konflikt med tränaren Andreas Lindström.
Nu lånas centern ut till allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg.
– Det kändes bäst för alla parter, säger Jesper Lundgren.

Annons

Trots två år kvar på kontraktet med Gävle GIK hamnade Jesper Lundgren utanför truppen i slutet av augusti. Tränaren Andreas Lindström uppgav sportsliga skäl men Jesper Lundgren själv menar att det skar sig mellan honom och tränaren och skyllde på dåligt ledarskap.

Sedan dess har 27-åringen bland annat provspelat med SSL-laget Granlo. Men nu står det klart att det blir en säsong utanför den högsta serien. Han har gjort klart med en ettårig utlåning till allsvenska nykomlingen Hudik/Björkberg.

– En utlåning kändes bäst för alla parter i det här läget, säger Jesper Lundgren och berättar att han varit i kontakt med många klubbar under försäsongen.

– Jag hade inte räknat med ett så stort intresse så nära inpå säsongsstarten. I Hudik känner jag många av grabbarna i laget sedan tidigare och jag kan bo kvar i Gävle och ha kvar min vardag, säger han.

GGIK spelar SSL-premiär mot Linköping 15 september. Räkna då med att Jesper Lundgren följer matchen på något vis. Han kommer följa och stötta laget under säsongen i SSL, även om det skar sig med tränaren.

– Det är klart att jag kommer följa dom. Min bror spelar ju där och han betyder mycket för mig så jag kommer stötta honom. Jag gillar ju alla grabbar i laget, de är mina vänner allihopa.

Efter utlåningen till Hudik/Björkberg återstår ett år på kontraktet med GGIK. Men var Jesper Lundgren spelar den säsongen står skrivet i stjärnorna. Han har i alla fall inte stängt några dörrar sedan han lämnade klubben.

– Jag har försökt lägga det där bakom mig nu och fokuserar på den kommande säsongen med Hudik/Björkberg. Sedan får man ju se hur läget ser ut i Gävle och i Hudik efter den här säsongen, men det tar jag då, säger han.

Mer läsning

Annons