Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen efter GGIK:s skräll mot Dalen: "Vi gör en heroisk insats"

/
  • Adam Lundgren avgjorde för Gävle GIK mot Dalen i sudden death.
  • Marcus Thunvall kämpade som vanligt, och fick även utdelning den här gången. GGIK:s bäste spelare.

Liket lever. Gävle GIK tog tredje seger i SSL den här säsongen – och stor matchvinnare blev lagkapten Adam Lundgren som avgjorde 2.57 in i sudden death.
– Vi var så extremt trötta på att förlora, säger han efter 5–4-segern mot Dalen.

Annons

Det var Oskar Strand Söderholm som drev upp bollen och skickade iväg ett långskott, men det träffade aldrig mål. I stället tog bollen i sargen bakom, och hittade fram till en fristående Adam Lundgren på den andra sidan buren.

Stort jubel, både planen och på Träffens läktare, där 356 åskådare bidrog till en betydligt hetare stämning än i de senaste hemmamatcherna.

– Vi sa det inför sudden, vi ställer nån på kassen och matar in bollen bara. Och det lyckades. Vi gör en heroisk insats, fantastiskt bra av samtliga. All eloge till grabbarna som sliter hela matchen, säger Adam Lundgren.

Serietrean Dalen är inte lika spelskickligt som övriga topplag i SSL, de förlitar sig mycket på ett starkt försvar och vassa kontringar, men när bortalaget gjorde 3–1 alldeles i början på den andra perioden trodde man att historien skulle upprepa sig – att det skulle rinna iväg i målprotokollet.

I stället, precis tvärtom. GGIK reste sig, och gjorde sin kanske bästa period på hela säsongen och hämtade ikapp försprånget.

– Vi fick en utvisning där, och när vi dödade den fick vi oerhört mycket energi som vi kunde utnyttja. Jäkligt skönt att vi vänder på matchen, vi känner ju att vi orkar, säger Oskar Strand Söderholm.

Vi frågar Adam Lundgren var den kraften kom ifrån, efter alla förluster som radats upp sedan förra segern mot Sirius 30 november.

– Jag har fått frågan många gånger, om hur stämningen är och om moralen i laget sviktar. Men det är som jag sagt till alla, det går inte att rubba den. Stämningen i laget är fantastisk, vi är ett gäng som umgås mycket på fritiden och trivs ihop och det är det som ger poäng i dag tror jag.

Bottenkollegan Granlo vann, men Sirius ovanför nedflyttningsstrecket förlorade, och det betyder att avståndet till säker mark är tio poäng när det bara finns 21 kvar att spela om.

– Vi har inte gett upp, det är mycket poäng kvar att spela om och man vet aldrig hur det går för övriga lag. Vi har haft det tungt så det här behövde vi verkligen, säger Marcus Thunvall.

Han, som kom från Strömsbro i division 1 inför säsongen, får på nåt sätt personifiera den utveckling som laget gått igenom under säsongens gång. Thunvall, som alltid river och sliter, gjorde nu också mål – en riktig kanon i krysset från långt håll. Eftersom det bara blivit ett SSL-mål tidigare får vi nog betrakta det målet som hans snyggaste i högsta serien.

– Jag slängde bara iväg ett skott och hoppades på det bästa. Det var det första på hemmaplan dessutom, så det var kul.

Roligare att vinna, eller hur?

– Mycket roligare, nu blir det en skön kväll. Det är inte så vanligt att man får åka hem och sitta i soffan och njuta.

Mer läsning

Annons