Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagkaptenen följer med GGIK ner i allsvenskan: "Inget kan få mig att flytta"

/

Målvakten Tobias Steineck har redan sagt att han följer med Gävle GIK ner i allsvenskan.
Här kommer nästa glädjebesked – från lagkaptenen Adam Lundgren.
– Det finns inget som skulle få mig att flytta, säger han efter förlustmatchen mot Falun.

Annons

Läget är ju som det är, och GGIK kommer ramla ner i allsvenskan, om det råder det ingen tvekan även om det fortfarande finns en mikroskopisk chans att hänga kvar om laget skulle vinna de fem återstående matcherna.

Som klubb förbereder sig GGIK för en ny säsong i en lägre serie, men i en ny arena. Och med ett starkt lag vad det verkar.

Målvakten Tobias Steineck, som varit en klippa i mål trots alla bollar han fått släppa in den här säsongen, säger så här till klubbens hemsida:

– Det har egentligen aldrig varit tal om att jag skulle flytta på mig, jag fullföljer mitt kontrakt. Jag har blivit väl omhändertagen här i Gävle och tror på det vi gör, säger han.

LÄS MER: Nu har Erik Olsson gjort som "Henke" Larsson

Lagkaptenen Adam Lundgren, som var lagets bäste spelare mot Falun, och stod för ett mål och fyra assists, säger samma sak.

– Jag blir absolut kvar. Jag tror stenhårt på det här laget och trivs så bra i stan och rollen i laget och föreningen så det finns ingenting som skulle få mig att flytta.

Det var dock ett omtumlande dygn inför matchen, när tränaren Andreas Lindström fick lämna sin post på tisdagskvällen.

– Det blir såklart en liten karusell i huvudet på oss spelare, men det är idrott vi håller på med och såna här grejer händer. Man får försöka skaka av sig det så fort som möjligt bara, säger Adam Lundgren.

Vad säger du om att han fick sluta?

– Klart tråkigt, det är som jag såg att ni hade skrivit, han är klubbens mest framgångsrika tränare någonsin och jag har själv byggt upp en relation med honom under de här åren. Så det är jättetråkigt, samtidigt som jag köper klubbens argument. Nu har vi två andra tränare som är duktiga och har mycket energi.

Mer läsning

Annons