Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchguiden: GGIK–Karlstad

GGIK–Karlstad

Annons

Gavlerinken 16.00

(Ingen tv-sändning)

GGIK-laget

Målvakter: Tobias Steineck (Gustav Hedlund).

Utespelare: Tomas Halling, Jhann Aldén, Erik Söderström, Robin Johansson, Magnus Johansson, Emil Söderström och Tor Bornedal Samils, Oskar Strand Söderholm, Anders Nygren och Fredrik Björkman, Oliver Frykman, Adam Lundgren, Tobias Söderberg, André Sundström, Andreas Dahlqvist, Patrik Rokka, Marcus Thunvall och Mattias Kokljuschkin.

Skador/avstängningar

GGIK: Alexander Larsson.

Så går snacket

– Nu spelar vi en match där vi har chans att vinna, och den chansen ska vi försöka ta.

(GGIK:s lagkapten Adam Lundgren om hemmapremiären)

– I 45 minuter var vi bättre än Warberg och då ska man vinna, sen visade vi upp en styrka och jag tror att det var viktigt när vi hämtade upp 1–4 mot Sirius i en träningsmatch, det hade vi med oss.

(Karlstadsspelaren Tom Colling efter premiärsegern till lagets hemsida).

Motståndarprofilen

Nicklas Nilsson. Målvakten i Karlstad hade en väldigt stor del premiärsegern mot Warberg. Han tog nästan allt och gjorde en kanonmatch. Här gäller det att GGIK får hål på den skickliga målmanen. Det kan för övrigt bli en match i matchen där mot hemmalagets Tobias Steineck som ju också är en riktig målvaktsprofil.

Senaste matchen

GGIK:

15/9 Linköping (b) 3–13

GGIK:

17/9 Warberg (h) 5–3

Notera att

När SSL kommer till Gävle för första gången är det Gavlerinken som gäller. Godis hoppas på läktarstöd för att också ta första segern i högsta serien.

Anders Nygren gjorde två av GGIK:s tre mål i förlusten i premiären. Båda i power play dessutom. Är också en viktig spelform där Godis måste fortsätta att leverera.

Karlstad - som också är nykomlingar – spelade 3–3 i en träningsmatch mot Linköping precis före seriestarten. Betydligt bättre än Godis alltså som förlorat tvåsiffrigt de båda gångerna laget mött Linköping i höst.

Vi tippar

GGIK–Karlstad 6–5

Nästa omgåpng

I dag: Linköping–GGIK.

I morgon: Dalen–Sirius, Karlstad–Warberg, Pixbo–Mullsjö, Helsingborg–Växjö.

Torsdag: Storvreta–Granlo, AIK–Falun.

Mer läsning

Annons