Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Nisse" ger SSL-rutin till GGIK

/
  • Andreas

Gävle GIK har värvat ungt inför SSL.
Nu har klubben fått in gott om rutin på ledarsidan genom Andreas "Nisse" Johansson.
– Det blir en jäkla utmaning, säger den nye tränaren.

Annons

36-årige Andreas Johansson kommer nästa säsong att leda GGIK tillsammans med succétränaren Andreas Lindström.

Ansvarsuppdelningen tränarna emellan är inte riktigt klar än, men Andreas Johansson hoppas kunna tillföra en hel del rutin. Han har vunnit SM-guld, spelat i landslaget och som ledare tagit Falun Ungdom till allsvenskt kval.

– Jag har spelat många säsonger i högsta serien och har koll på vad som krävs för att ta poäng där. Det handlar om en del takiska bitar i spelet som uppspel, men även i försvarsspelet.

– Ingen tror på Gävle, det blir en utmaning att hålla sig kvar, säger Andreas Johansson.

Redan inför förra säsongen fick han frågan från GGIK:s ledning om han ville kliva in i föreningen.

– Efter tre år i Falun som tränare så kände jag att det fick vara. Sen blev det lite tomt förra året. När Gävle hörde av sig nu så kändes det rätt.

Andreas Lindström är nöjd med tillskottet.

– Det är något vi sökt efter de senaste två åren. Det har varit lite ensamt och tungt att dra det själv. Jag tror att "Nisse" kan komma in och hjälpa mycket, och det uppskattar jag verkligen. Vi är stora vinnarskallar båda två och de samtal vi haft har varit lovande.

Andreas Johansson kommer från Hudiksvall, och har spelat för klubbar som Hudik/Björkberg, Balrog och Falun.

Som spelare var han känd för sitt heta humör.

– Det har varit min nackdel. Jag får försöka att inte visa det så mycket. Man vill vinna och i stridens hetta kan man lätt bli arg.

2009 i Falun blev det heta humöret en riksnyhet när Andreas Johansson och lagkamraten Mattias Helgesson blev avstängda efter ett domarbråk.

– Vi var väldigt missnöjda med domsluten mot slutet. Domarna vägrade prata med oss ute på plan, så då knackade vi på i domarrummet. Dom öppnade först, men stängde sen och ville inte prata. Det ville vi.

Är du lugnare som ledare?

– Ja, absolut. Som spelare hade jag väl nån tvåa varje match. Nu som tränare ser man det i ett annat perspektiv. Man bör vara fem man ute på plan hela tiden för att kunna vinna matcherna.

Andreas Johansson har ännu inte hunnit träffa laget, som just nu är inne i försäsongsträningen. För tillfället tränar GGIK fem pass i veckan. Två brottningspass och tre mer blandade träningar som fokuserar på styrka och kondition.

– Det är nära på en dubbling från förra året, säger Andreas Lindström.

Sommarens nyförvärv anländer till klubben i början av augusti. Dessförinnan hoppas GGIK göra klart med ytterligare ett par namn på forwardssidan.

– Vi hoppas kunna ro iland det innan månaden är slut. Men inget är löst än.

Ni har värvat ungt. Behöver ni inte rutin också?

– Det hade inte varit fel att få in en rutinerad och etablerad SSL-spelare, men det är inte så lätt heller. Vi har jobbat med att få in spelare med stor utvecklingspotential så att vi kan bygga ett lag under flera år. Håller vi oss kvar så har vi även varit i kontakt med många spelare var kontrakt går ut nästa säsong. Då kan det bli en intressant framtid för den här föreningen, med tanke på den nya arenan också, säger Andreas Lindström.

Mer läsning

Annons