Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort SSL-intresse för GGIK:s skyttekung: "Min chans att få spela VM"

/

Han landslagsdebuterar mot Belgien på onsdag, och intresset för GGIK:s skyttekung Andreas Dahlqvist är stort.
Han har anbud från superligaklubbar redan nu, och även om han har kontrakt med Gävleklubben vill han helst fortsätta i högsta serien.
– Ska jag ha chans på VM i december så måste jag naturligtvis det, säger han.

Annons

Gävle GIK är på väg ur superligan och innan transferfönstret stängde 31 januari var det många klubbar som ville fynda inför slutspurten i serien. Men GGIK sa nej, de ville inte släppa spelare, och Andreas Dahlqvist själv sa nej.

– Det var inte akutellt för mig att offra två månader med tanke allt strul det blir med jobb och liknande. Skulle jag nappa så skulle det ha varit ett lag som slogs för SM-guld och det var det inte.

LÄS MER: Lagkaptenen följer med GGIK ner i allsvenskan

Hans insatser för GGIK har gett eko i innebandy-Sverige den här säsongen. 19 mål i ett hopplöst bottenlag, och poäng i alla matcher utom en han spelat (AIK borta) är mycket bra gjort, och självklart finns det intresse från övriga SSL-klubbar för en vass målskytt.

– Jag har ju kontrakt med GGIK så vi får se efter säsongen om det finns några erbjudanden.

Men det borde du väl ha redan nu, eller hur?

– Kanske. Jo, det har väl trillat in någon. Det är kul att andra uppskattar det man gjort, även om jag själv inte tycker att jag är så bra alla gånger. Och ska jag ha chans på VM i december måste jag spela i superligan så klart.

Målvakten Tobias Steineck och lagkaptenen Adam Lundgren har redan sagt att de följer med GGIK ner i allsvenskan. Patrik Rokka däremot, som värvades från Falun och även bor där, gör ingen hemlighet av att han helst fortsätter i superligan.

LÄS MER: Poängmaskinen Patrik Rokka nära lägga av

Andreas Dahlqvist följer under tisdagen med landslaget till Slovakien för VM-kval, där Sverige ska möta Belgien, Ryssland, Island, Slovakien och Frankrike.

– Det ska bli roligt. Det är ju länder vi ska slå rätt enkelt allihop så det blir mycket anfallsspel, så förhoppningsvis kan jag skotta in en del mål, säger Andreas Dahlqvist.

I truppen finns även barndomskompisarna från Sandviken; Alexander Rudd (Storvreta) och Mattias Ljunggren (Dalen).

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons