Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supertalangen klar för IBF Falun

/

UPPDATERAD. Förra säsongen gjorde han 65 poäng på 22 matcher och förde upp Gävle GIK till SSL. Nu har jättetalangen Simon Cederström, 20 år, skrivit på för IBF Falun. Det mesta talar för att han ersätter Tero Tiitu, som ska ha möte med mästarna inom ett par veckor.
– Vi får se vad som händer, säger Patrik Bäck, sportchef.

Annons

Sporten har tidigare berättat att poängkungen Simon Cederström varit på väg till IBF Falun. På tisdagen blev det officiellt att den vindsnabbe forwarden skrivit på ett treårskontrakt.

– Vi är såklart oerhört glada att Simon Cederström valt IBF Falun trots att Gävle tog steget upp, men han har sett till vart han får bästa förutsättningar för att själv kunna utvecklas och ta nästa steg, säger Patrik Bäck, sportchef i IBF Falun.

– Vi är säkra på att utan att sätta för stor press på honom att han kan komma att slå igenom ordentligt nästa säsong, säger Bäck.

Mycket talar för att Simon Cederström ersätter lagets finske stjärna Tero Tiitu som är på väg bort från IBF Falun, trots ett år kvar på kontraktet.

Flera klubbar har visat intresse för landslagsspelaren.

– Det är ingenting nytt där på grund av det här. Vi kör på som vanligt, säger Patrik Bäck.

Tero Tiitu är just nu hemma i Finland och ska inom två veckor ha ett möte med IBF Falun om sin framtid – och mycket lutar åt att han lämnar, även om klubben är fåordig.

– Jag har ingenting nytt att komma med där. Vi har gjort klart med Simon och stärkt upp laget ytterligare, och sedan får vi se vad som händer, berättar Bäck.

Så här kommenterar Simon Cederström övergången:

– Jag har från första träffen med Falun fått en bra känsla för klubben och laget. Tränarna har verkligen visat att de vill ha mig med i laget, och att då få möjligheten att konkurrera med de bästa spelarna i världen just nu så kände jag att jag måste ta chansen, säger Cederström.

Mer läsning

Annons