Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supermormor räddar fikat

/

Jag sitter vid datorn och läser massor av bloggar och det jag har tänkt på är att alla i min ålder går och fikar för jämnan. Det känns som om det är en ny trend.

Annons

Man ser alla man känner igen på alla olika caféer. Det finns så himla många caféer i denna lilla stad, vilket jag inte förstår. Nästan alla ställen är dyra just därför går jag sällan och fikar, många av mina kompisar frågar jämt:
– Kan vi inte ta en fika någon gång?, men tyvärr har jag sällan råd. Jag menar det kostar runt 50 kronor att fika och ska man ta något mer mataktigt kostar det upp mot 100-120 kronor beroende på vad man ska ha. Jag köper alltid vatten till då blir det billigare, en läsk kostar nästan 25 kronor på många ställen. DYRT! Varför ska det vara så populärt att spendera pengar och ha de dyraste grejerna?

att de ska öppna ett studentkafé för de som pluggar. Ett kafé med bra kvalité och bra priser. Klart man vill gå och fika på stan, prata skit med sina kompisar och kolla på folk. Men man vill inte bli ruinerad på kuppen. Och nu när det börjar bli kallt så är det ju alltid mysigt att sitta inne i värmen och äta något gott, det tycker i alla fall gottegrisar som jag själv. Tänk själv, att äta en god kladdkaka med grädde, underbart säger jag bara. Man kan ju gå till skolcaféterian men det känns ju inte så mysigt.

cafépriserna så föredrar jag att baka hemma, det är så mysigt. Du kan baka hur mycket du vill, äta hur mycket du vill och det är billigt. Plus av allt så får man känna doften av nybakta kakor, mums! Många av mina kompisar tycker inte om att baka, kanske på grund av att dom inte orkar men det konstigaste är att jag är den lataste. När jag bakar så är det choklad som gäller. Min specialitet är smartieskakor. Det är chokladkakor med smarties på. Kan det bli bättre? Nej jag tror inte det!

så mycket är nog min underbara mormor. Hon fick mig att tycka om att baka, jag var där mycket när jag var liten. Hon kan seriöst baka allt. Alla i min släkt gillar allt mormor bakar, vi kusiner har alla en favorit.

kunna leva utan min söta mormor, inte bara för hon kan baka utan för hon är så underbar. Hon är allt i mina ögon. Bullar är något som är en mormor/farmor-grej. Jag tror alla tycker om sin mormor/farmors bullar, såklart!
Fika i allmänhet är populärt i alla åldrar, det är mysigt och det är gott.

Mer läsning

Annons