Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar: Det ska vara drägligt att leva med rovdjur

Annons

Anders Ekholm skriver i Arbetarbladet den 16/12 och undrar varför ”LRF vill minska rovdjursstammen”.
Ekholm ger sig därefter in i en sifferexercis om hur mycket samhället redan betalar för rovdjuren, och hur bra rovdjursstängsel är.
Ekholm har rätt! Samhället betalar massor av pengar för rovdjuren. Problemet är att en ganska liten del av pengarna går till att lösa och förebygga våra medlemmars problem. Och det som utgår ersätter ofta bara material till rovdjursstängsel vid uppsättning. Allt merarbete i samband med rovdjursangrepp, allt merarbete som varar så länge rovdjuren finns kvar ersätts inte. Därför har denna politik sina brister.
Vårt mål är att våra medlemmar inte skall lida ekonomisk skada av rovdjuren, och att det skall vara drägligt att leva med rovdjur in på knuten. Det senare kan staten lösa genom att förenkla, förmera och snabba på beslut om skyddsjakt. Viltförvaltning är numer inte bara en fråga om biologi. Det handlar också om att skapa stöd för, eller åtminstonne få acceptans för, den förda rovdjurspolitiken. Med respekt för den enskildes upplevelser och förluster p.g.a. rovdjuren.

Helena Jonsson,
förbundsordförande LRF

Mer läsning

Annons