Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar om SD av Carlsson (SD): Att han inte har möjlighet till personliga möten förstår nog de flesta

Pelle Almgren 9 augusti: SD kan inte hantera makten: "Du kan lika gärna rösta på Musse Pigg"

Signaturen Pelle Almgren skriver i en insändare hur han påstår sig uppfatta att Sverigedemokraterna i Stockholm agerat, det kan jag svårligen bemöta då vi befinner oss i Gävleborg, men jag kan beskriva hur det ser ut här.

Riksdagslistans översta sextio namn fastslogs av representanter från hela landet. Representanterna var valda av respektive distrikts årsmöten, det vill säga av medlemmarna. Lokalt har de valbara platserna också fastslagits av årsmötena i distrikt och kommuner.

Vår ordförande i Gävleborg, Roger Hedlund, som även är riksdagsledamot, är i allra högsta grad närvarande i distriktet och har daglig kontakt med medlemmar.

Partiets medlemmar är vår viktigaste resurs och det är bland dem vi vanligtvis finner våra framtida företrädare, oavsett om de tidigare röstat på något annat parti till höger eller vänster.

Under stadsfesten i Gävle närvarade Roger i Sverigedemokraternas tält under flera dagar och otaliga är de gånger han tagit en fika och en pratstund med medlemmar och andra.

Under valrörelserna 2014 gjorde Jimmie Åkesson hundratals torgmöten och besökte orter som ingen annan politiker på hans nivå besvärat sig med att hålla möte i, även i årets valrörelse kommer han besöka många orter, bland annat tre i Gävleborg. Att han inte har möjlighet till personliga möten med samtliga medlemmar förstår nog de flesta.

Almgren kritiserar även att inte vem som helst kan stå i valstugorna, det stämmer såtillvida att vi anser att den som står i valstugan också ska kunna svara på de vanligaste frågorna och ha fått möjlighet att tillgodogöra sig grundläggande information, det vore knappast rättvist mot väljarna om kampanjarbetarna ska vara helt oförberedda.

Jag ser det som positivt och en styrka att Sverigedemokraternas företrädare är vanliga människor med mycket erfarenhet från livet utanför politiken.

Hittills har Sverigedemokraterna dubblat stödet i varje val och att det då är många utan tidigare erfarenhet som kommer in i politiken är självklart. Jag ser det som positivt och en styrka att Sverigedemokraternas företrädare är vanliga människor med mycket erfarenhet från livet utanför politiken. På valsedeln till kommunvalet i Gävle står idag ett flertal personer på valbar plats med mångårig erfarenhet från politiken blandat med helt nya namn.

Almgren skriver att SD inte kommer lösa några problem i det svenska samhället, vilket inte stämmer, men frågan är då om han tycker att de övriga partierna gör det?

Sverigedemokraterna står för något nytt och en röst på SD är en röst för förändring, på riktigt.

 

Richard Carlsson (SD)

Kommunalråd i opposition

LÄS fler insändare här:

Svar om bussincidenten: Han kanske såg fel på din gratisbiljett

Åkesson om bränderna och torkan:"Den värsta sortens populism" – Hur menar du?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare