Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till Liberalernas John-Erik Åslund

Socialdemokraterna i Gävle har i god ordning inlämnat sin första redovisning av partistöd, en månad innan sista datum. Vi har utifrån den information vi fått av Gävle kommun insänt en beskrivning av vår verksamhet.

När jag läser det Åhlund skriver får jag bilden av att han tror att syftet med rapporteringen är en detaljerad ekonomisk redovisning, men hela syftet med den gjorda förändringen är att förvissa sig om att partistödet används i det lokala partiarbetet, och inte slussas vidare till andra politiska nivåer.

Det har vi tagit fasta på när vi har beskrivit vår verksamhet. Vi har även bifogat ett intyg från vår revisor, det vill säga "En av mottagaren utsedd särskild granskare ska granska om redovisningen ger en rättvisande bild av hur mottagaren har använt partistödet."  Så Åslund far med osanning när han påstår att vi inte lämnat in något intyg.

Jag har tittat på alla partiers redovisningar och konstaterar att alla ser olika ut. Det är inte konstigt när det viktiga är att visa att stödet används lokalt och inte i detalj, men det medför också att det är svårt att hävda att någon annan gjort fel.

Jag hoppas att det framöver kommer tillfällen där vi kan tala om storleken på partistödet, då jag är av åsikten att partierna är en viktig grund i demokratin och som det ser ut i dag sliter många med att få verksamheten att gå runt.

Elin Lundgren

Ordförande

Socialdemokraterna i Gävle

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel