Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Ljungbeck ang Sofia Arkelsten

Annons

Olle Ljungbeck framför i Arbetarbladet den 4 november en oerhört obefogad kritik mot Sofia Arkelsten för att hon har deltagit på ett seminarium arrangerat av Shell. Dessvärre så brister Olle Ljungbecks argumentation på ett antal punkter.

Jag tycker att det är fullt rimligt att en riksdagsledamot som ska delta på ett seminarium får sin resa och boende betald av arrangören. I den vänstervåg av kritik som har framförts mot detta så står en idé om att så länge som resorna är betalda med våra gemensamma skattemedel så är det helt okej, en åsikt jag aldrig kommer kunna ställa upp på. Och att tro att en riksdagsledamot kan köpas mot att få delta på ett seminarium är helt befängt.

Dessutom så måste man fråga sig vilken typ av politiker vi vill ha. Politiker födda, uppvuxna och som förmodligen också kolar vippen medan de befinner sig i kammaren eller politiker som är ute i den verkliga världen och samlar intryck ifrån den. När Ljungbeck dessutom kräver omedelbart entledigande vid minsta misstanke så skulle det naturligtvis innebära en karusell av entledigande utan dess like.

Kritiken som har framförts mot Sofia Arkelsten kan säkerligen framföras mot nästan samtliga förtroendevalda riksdagsledamöter, men det verkar finnas en skillnad i synen på vem som är god och vem som är ond.

När Mehmet Kaplan, miljöpartiets gruppledare i riksdagen, åkte på kryssning bekostad av IHH och Hamas med destination Gaza hyllas han som hjälte men medan en moderat miljöpolitisk talesperson testar ny miljöteknik så är det förkastligt.

Naturligtvis kan regler och gränsdragningar kring detta diskuteras men det är något allvarligt fel i världsbilden när man inte inser att riksdagsledamöter måste tillåtas vara ute i verkligheten, när skattebetalarnas pengar är mindre värda än företagens och när Shell är en större ondska än Hamas.

Hampus Furubacke
Distriktsordförande MUF Gävleborg

Mer läsning

Annons