Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar till Riitta-Liisa Björk

Annons

Ditt inlägg: Riitta-Liisa Björk moderaterna skriver i en debattartikel att deras politik leder till jobb allra helst för ungdomar. Jag kan bara konstatera att i Sandviken har arbetslösheten ökat bland ungdomar med 91% ! 2006 hade vi i Sandviken 357 stycken ungdomar som var utan jobb 2009 var den siffran 657 stycken, och under samma period har den totala arbetslösheten ökat i Sandviken från 1261 stycken till 2341 stycken, tydligen tycker Riitta-Liisa att det är en lyckad arbetsmarknadspolitik!
Jag vet om den ekonomiska krisen vi har i landet, men att skylla sitt eget misslyckande på en ekonomisk kris som den nu sittande regering gör är varken handlingskraftig eller trovärdig. Som exempel på en misslyckad arbetsmarknadspolitik är aktivitetsförbudet på arbetsförmedlingen, en ung människa ska vänta tre månader innan något händer.

Det jag vänder mig mot är att regeringen prioriterar fortsatta skattesänkningar före investeringar i jobb och välfärd.
Vi däremot har lagt fram ett konkret program med 100 000 jobb, praktik- och utbildningsplatser. Unga arbetslösa som behöver, ska få praktik, utbildning eller jobb från dag ett.

Peter Kärnström socialdemokraterna

Mer läsning

Annons