Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar till vänsterns kommunalråd

Vänsterpartiets kommunalråd Engström verkar vara den som styr trafikpolitiken i Gävle- eller hur ska vi annars tolka att det är just vänsterns kommunalråd som svarar oss? Det kanske också förklarar den smått obegripliga parkeringspolicy som finns som utkast. Vi noterade att Engström i en tidningsartikel lyfte fram sin förtjusning för Kuba och att hon reser dit så ofta hon kan. Det är förmodligen också där vänstern hämtat sin inspiration till hur Gävles bilister ska behandlas. Skillnaden är att i Gävle finns det många bilar medan det på Kuba bara finns ett fåtal – för den politiska eliten.

Det är minst sagt uppseendeväckande att vänstern argumenterar för att vägen till bättre kollektiv- och cykeltrafik inte ska gå genom ökad kvalité vad gäller bussar och cykelbanor utan snarare genom tvång och förbud av alternativa färdmedel vilket i och för sig är klassisk socialistisk/kommunistisk politik.

Låt oss göra det klart och tydligt. Moderaterna driver en politik vars syfte är att förbättra kollektivtrafikens tillgänglighet, kvalitet och attraktionskraft. Gävleborna skall ha möjlighet att välja buss och kollektiva färdmedel, om de så önskar, för att det ska vara enkelt och billigt att åka, inte för att man inte har något annat val.

Detsamma gäller Gävle som cykelstad där ett bättre vägunderhåll, ökad framkomlighet och säkerhet för cyklister ska göra det lättare att cykla även i Gävle kommun – och då menar vi i hela Gävle kommun – inte bara i stadskärnan eller lyxkvarteren på Alderholmen.

Vänstern säger sig värna om funktionshindrade men i praktisk handling agerar man tvärtom. Hälften av parkeringsplatserna för funktionshindrade utanför SEB i Gävle har ersatts av en cykelparkering vilket allvarligt har försämrat tillgängligheten till Gävle centrum även för dem med mest nedsatt funktionsförmåga.

Det måste vara möjligt att ta sig fram till Gävle centrum och då krävs det en god tillgång till parkeringsplatser. Gävles centrum skall vara en samlingsplats för alla våra medborgare där vi kan mötas och handla och njuta av att vara just i centrum. En stads attraktionskraft är intimt förknippat med att det finns en levande stadskärna.

Nya Moderaterna är ett parti som alltid ser till de konstruktiva och moderna lösningarna medan Vänsterpartiet och den socialistiska kartellen fokuserar på en häpnadsväckande förbudsmentalitet som försvårar för våra kommuninvånare att besöka centrum och som tvingar bilisterna till Valbo Köpcentrum – som för övrigt annonserar friskt i radio om att man erbjuder enkel och nära parkering – gratis.

Alexander Jonsson
Kommunfullmäktigeledamot (m)
Lars Beckman
Riksdagsledamot (m)