Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svedberg och Löf lämnar Brynäs

Brynäs fyra JVM-spelare är hemma i Gävle igen.

Men i stället för att träna skickade tränaren Niklas Czarnecki hem kvartetten för att sova.

Dessutom fick Niklas Svedberg och Simon Löf beskedet att åka till Mora och spela match – redan i kväll, fredag.

Juniorlandslagsmännen landade på Arlanda på fredagsmorgonen. Men någon träning blev det inte för de fyra.

Inte heller målvakten Niklas Svedberg fanns på isen i Läkerol Arena. Han ska nämligen spela match i allsvenskan i kväll – för Mora mot topplaget Växjö.

Men lugn alla Brynäsfans, det är ingen permanent flytt till Dalarna och allsvenskan för Svedberg.

– Nej, de (Mora) har fått problem på målvaktssidan och frågade om de kunde få låna in Niklas till matchen mot Växjö i kväll. Och det var inga problem för oss, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Bägge Moras målvakter, Daniel Hansson och Lasse Johansson är skadade, därför är läget akut.

Brynäs tränare Niklas Czarnecki ser utlåningen som perfekt.

– Det är enastående bra. Både för oss, Niklas och Mora. Jag är bara fascinerad över att det går att genomföra en sådan här grej.

• Hur menar du?

– Ja, men att de kan få låna en målvakt av oss när dom står utan. Det är perfekt för oss och även för honom själv. Att Niklas får spela en bra match mot bra motstånd är ingen nackdel.

Niklas Czarnecki berättar vidare att Svedberg kommer att ansluta till Brynäs spelartrupp under lördagsmorgonen och följa med till bortamatchen mot Södertälje.

• Vad händer om Thomas Greiss till exempel skulle bli sjuk i natt och inte kan spela mot SSK?

– Då får Svedberg spela två matcher på två dagar. Det är inga problem.

När det gäller backen Simon Löf så spelar även han för Mora i kväll. Och där gäller en mer permanent utlåning, precis som fallet var innan junior-VM.

– Det är bara att acceptera. Jag trivdes bra i Mora innan jul och har inga problem med att fortsätta spela med dem, säger Löf som fick beskedet vid lunchtid i dag, fredag direkt efter träningen.