Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svedberg tillbaka med en ny nolla

Det är inte så ofta Niklas Svedberg får vakta kassen.

Men när han gör det vinner Brynäs – nästan alltid.

I åtta av de elva matcher som Svedberg startat i buren har Brynäs vunnit.

– Det känns fantastiskt och jag gör allt för att få spela så mycket som möjligt, jublade 21-åringen efter sin andra raka nolla i Läkerol Arena.

Annons

Efter den bedrövliga insatsen mot Modo i torsdags studsade Brynäs tillbaka direkt och vann med klara 5–0 mot topplaget Skellefteå.

Bland hjältarna i ett segerrusigt omklädningsrum satt målvakten Niklas Svedberg och log. Sedan tyske Thomas Greiss lånades in från San José Sharks i NHL har Svedberg ofta blivit placerad på bänken. Han har till och med blivit utlånad till Mora i allsvenskan vid ett tillfälle för att få speltid.

Men i de två senaste hemmamatcherna som Svedberg fått förtroendet har han spikat igen sitt mål. Dels mot Luleå 2 januari (2–0) och så i går mot Skellefteå när Brynäs körde över Skellefteå och vann med 5–0.

– Jag försöker bara gå ut och spela mitt spel, jag är trygg i mitt grundspel och försöker jobba på.

• Blir du inte besviken när du vinner matcher och sedan inte får spela?

– Det går inte att gnälla, jag försöker ta chansen när den kommer.

Och det var något som Svedberg gjorde i går. Totalt blev det 20 räddningar under matchen och flera av dem höll högsta klass. Som när elitseriens poängkung Joakim Lindström hade fintat bort Brynäsmålvakten och fick öppet mål i tredje perioden, men ändå ”nekades” av Svedberg.

– Hehe! Den var rätt skön. Kul att få göra en sån räddning. Han fick mig att gå ned lite för tidigt, men jag hann dit med armen och räddade. Han var i en vinkel där han inte kunde skjuta pucken högt, men man ska ha lite flyt också, flinade Niklas Svedberg.

Mot slutet av matchen ställde sig stora delar av arenan upp och ropade hans namn. Efteråt flockades unga autografjägare runt målvaktshjälten – och nu höjs röster att Svedberg ska få spela fler matcher från start.

– Han har i alla fall stärkt sina aktier, menade assisterande tränaren Tommy Jonsson.

– Spelet stämmer när jag har stått och jag siktar på att spela så mycket som möjligt, sa huvudpersonen Niklas Svedberg själv efter 5–0-vinsten.