Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp stred tappert mot allsvenska Djurgården i cupen

Det blev som väntat förlust för Tierp hemma mot Djurgården i svenska cupens andra omgång.
Det blev 5–0 till gästerna men tränaren Janne "Korpen" Pettersson var inte besviken: "Nej, det kan jag inte vara. Vi mötte ett väldigt bra lag"

Annons

Drygt 200 personer hade letat sig till Vegavallen för tisdagens cupmatch mot allsvenska mittenlaget Djurgården.

Som väntat blev det förlust för Tierp, som ju huserar i Damettan. Men Tierpstjejerna gjorde en riktigt bra insats.

– Jag hade inte väntat mig att vi skulle vinna matchen men vi gjorde det riktigt bra och stod upp och följde den matchplan vi satt, säger Janne Pettersson.

Tierpstränaren som tog över laget i juni berömde sina spelare.

– Ja, jag tycker vi blir bättre och bättre. Jag ser framsteg hela tiden. Det bästa av allt i den här matchen var att Djurgården bara gjorde två spelmål.

Resten kom efter hörna. Och lite tufft för Tierp var att matchen avgjordes redan på övertid i den första halvleken då 2–0 och 3–0 rann in bakom målvakten Lisa Fröjdfeldt.

– Vi gjorde en bra första halvlek, även om dom förstås hade mest boll. Men det var lite synd att de fick de där två målen innan paus.

Men Tierp saknades inte chanser. I den andra halvleken vaskade man fram ett antal hörnor plus några fina frisparkslägen.

– Lite synd att vi inte kunde göra ett mål i alla fall. Men som jag sa så stod vi upp bra och fick träna mycket på försvarspel. Så vi tar med oss en hel del från den här matchen. Det känns lite konstigt att inte vara nöjd kanske, men ändå inte så besviken efter en förlust, menar Janne Pettersson.

Djurgården kom till spel med helt ordinarie lag sånär som på OS-hjälten Emilia Appelqvist som fått ledigt efter silverinsatsen i Rio.

För Tierp, som just nu finns i mitten på div 1 norra Svealand, väntar viktig hemmamatch mot Brommapojkarna på lördag. Mot Djurgården ska mittbackarna Liselott Ronnerfors och Eva Thomsson ha ett extra plus i kanten.

Svenska cupen omg 2:

Tierps IF–Djurgården 0–5 (0–3)

Målen: Alexandra Höglund 2, Michaela van den Bulk 2, Mia Jalkerud.

Publik: Cirka 200.

Mer läsning

Annons