Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska kyrkan är konflikträdd

Annons

Svenska kyrkan föreslår att ordet äktenskap tas bort från vigselordningen i framtiden för att anpassa vigselakten så att även homosexuella kan vigas. I förslaget till ny vigselordning ska det heta ”ni är nu äkta makar” i stället för dagens ”ni har nu ingått äktenskap”.

Familjen har alltid på ett naturligt sätt varit en del av kyrkans organisation där äktenskapet mellan man och kvinna haft en central teologisk grund. Den grunden för äktenskapet vill vi bevara, så som kristen tro är utformad. Det handlar inte bara om tro, det handlar även om traditioner på samma sätt som kyrkan har bedrivit dop, gett andlig undervisning samt utfört konfirmation och begravning.

I takt med att starka krafter i samhället i dag motarbetar äktenskapsbegreppet ser vi hur tyst och konflikträdd Svenska kyrkan är. I stället för att stå upp för äktenskaps- begreppet väljer man att förändra grundläggande fundament i kristendomen. Därmed tappar man också trovärdighet.

Margareta Sandstedt,

Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel