Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svenskar ska forma Sveriges framtid”

/
  • Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besökte i eftermiddags Rådhustorget för att prata om partiets EU-politik.

Sverigedemokraternas viktigaste fråga inför EU-valet: Att Sverige ska gå ur unionen.

Annons

Det sa partiledaren Jimmie Åkesson när han i går eftermiddag talade på Rådhustorget i Gävle.
När Sverigedemokraterna i onsdags hade möte i Linköping fick partiledaren Jimmie Åkesson ett ägg i ansiktet. När partiet i går fanns på plats på Rådhustorget i Gävle höll flera poliser därför mötet under uppsikt.
Men den här gången uteblev bråket.


Jimmie Åkesson lyfte fram utträdet ur EU som den i särklass viktigaste frågan inför valet 7 juni.
– Det är vi svenskar som ska forma Sveriges framtid, inte byråkraterna i Bryssel, sa han och tog upp att Sverige varje år betalar 12 miljarder kronor mer till EU än vad vi får tillbaka.
– De pengarna går som bistånd till välmående industriländer, när vi egentligen skulle behöva dem själva, sa han.Gävlebon Margareta Sandstedt, partiets andranamn på EU-listan, tog upp jordbrukspolitiken som skäl till att lämna EU.
– Vi kan inte acceptera att EU-politiker ska avskaffa vårt svenska djurskydd, sa hon.
Hon pratade även om att värna det svenska gränsskyddet för att stoppa knarket som flödar in i landet från de andra EU-länderna.
Vill samarbeta
Jimmie Åkesson menade att Sverigedemokraterna inte är emot samarbete med andra länder, utan att det finns en massa viktiga frågor att samarbeta kring som till exempel miljöfrågor och internationell brottslighet.
– Men vi behöver inte en överstatlig union för att samarbeta.
Han tog upp att det finns ett glapp mellan vad folk tycker och vad EU bestämmer.
– Vi vet att en majoritet av svenskarna är för en mer restriktiv invandringspolitik, medan alla EU-politiker är för mer invandring, hävdade han.


Han varnade även för att ett turkiskt medlemskap i EU kommer att betyda ännu större EU-avgifter för Sveriges del.
– Turkiet är inte ens en del av Europa. De har en annan kultur och framför allt en helt annan religion. 70 miljoner muslimer får tillträde till hela EU:s arbetsmarknad, sa Jimmie Åkesson.Han pratade även om vikten att värna den svenska modellen så att inte svenska arbetare konkurreras ut av låglönearbetare.

Mer läsning

Annons