Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenske OS-stjärnan på besök hos Gävle Judo: "Fint att få bidra med tips och tekniker"

Gävle Judo Club hade fint besök på måndagskvällen.
Svenske OS-deltagaren Martin Pacek dök upp och ledde träningspasset.
– Väldigt bra gäng. Kul att få komma hit och dela med mig av tips och tekniker.

Annons

Kolla in tv-klippet från träningen här ovanför

Gävle judos Roger Norman träffade Martin Pacek i somras i samband med veteran-EM i Kroatien. Där och då föddes en tanke.

– Landslaget var där på träningsläger inför OS samtidigt som EM och då passade jag på att fråga om han inte hade lust att komma till Gävle någongång och träna med oss, berättar Roger Norman.

Sommar-OS i Rio kom förstås emellan, men nu passade det fint för Martin som bor i Stockholm att åka upp till Gävle.

– Jag föreläser en del och jobbar på en skola med ungdomar i Stockholm. Dessutom brukar jag ställa upp när jag får såna här förfrågningar. Jag tycker det är roligt att få komma ut till klubbar i landet och dela med mig av min erfarenheter, ge goda råd och visa vad jag kan, säger Martin Pacek.

Inför OS i Rio var han rankad tvåa i världen i sin viktklass –100 kg. Men tyvärr gick det inte alls som planerat i Brasilien.

– Nej, jag åkte ut direkt mot en duktig korean. Jättetråkigt eftersom jag satsat länge på det här, när jag var liten berättade min pappa att OS var det största man kunde vara med om. Jag nådde dit, säger Martin Pacek som är sugen på att fortsätta satsa till nästa OS i Tokyo om knappt fyra år.

– Jag är 29 år nu. Men jag funderar starkt på att satsa vidare. Judo är en väldigt bra sport att hålla på med. Man lär sig mycket och jag kan lära barn via judon med sina regler hur man ska uppträda i skolan och samhället. Att göra rätt saker och visa respekt för äldre. Jag som jobbar i skolan vet att det är tufft och där är judon en bra sport att lära sig från.

Under träningspasset i Gävle judos lokaler i Kraftsportens hus på Sörby Urfjäll fanns var även deltagare från Söderhamns judo, Älvkarlebys judoklubb, Rapatac i Gävle samt Gävle Ju jutsu på plats för att träna med OS-deltagaren Martin Pacek.