Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige behöver invandrare!

Annons

Hälften av landets kommuner kan i dag glädja sig åt en växande befolkning. Utan invandring från utlandet skulle många kommuner krympa. Ingen enskild sak är så viktig framgångsfaktor för en kommun som en växande befolkning. Med flera invånare blir det flera skattebetalare och ökade statsbidrag. Vi behöver arbetskraftsinvandring för att klara den framtida välfärden. Om vi inte får in människor från andra länder kommer det att finnas för få i arbetsför ålder – vi kommer helt enkelt att vara alltför få som ska försörja alltför många. En särskilt viktig invandrargrupp är unga människor. Utan dem blir det ingen tillväxt på sikt. För kommuner där de unga flyttar och de gamla blir kvar är tillskott av människor i fertil ålder, som kan tänkas stanna och bilda familj, ett värdefullt tillskott.
De invandrarfientliga Sverigedemokraterna vill ju till varje pris stoppa detta! Bättre med avfolkning än tillväxt, alltså!! Deras lösning på alla problem är att stoppa invandringen till Sverige. Att det sedan kommer att medföra minskat befolkningsunderlag som i sin tur medför minskat skatteunderlag i ett stort antal kommuner. Detta få stora konsekvenser för bl.a. skola, vård och omsorg.
Se bara på Sundsvall som har ökat med 300 personer under det senaste året. Utan invandring skulle befolkningen minskat med 183 personer. Så har det sett ut under flera år. Att förmå invandrarna att stanna i är en kärnfråga för fortsatt utveckling av kommunen. En del är arbetskraftsinvandrar andra kommer som asylsökande. Mellan 70 till 80 % har arbete eller studier efter cirka tre år. För Sundsvall betyder detta tillväxt.
Vi måste både lyckas med integrationen och arbetskraftsinvandring. Nyanlända ska så snart som möjligt efter att de har kommit till Sverige bli egenförsörjande. Vi behöver allt fler som arbetar i Sverige i framtiden mot bakgrund av att befolkningen blir allt äldre. Vi behöver invandrare!

Anders Jansson
Moderat i Gävle

Mer läsning

Annons