Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sverige går bra”

Annons

I en ledare 28/12 väljer Kennet Lutti att måla upp en väldigt dyster bild av Sverige och anser att undertecknad medverkar till detta. Jag vill vara tydlig med att Nya moderaterna har en politik för ett sammanhållet Sverige. Vi har förstått att jobb är det bästa receptet för att minska klyftor i samhället. De senaste åren har vi stått upp för ordning och reda i ekonomin och en arbetslinje. Det har givit resultat. Sverige har nu tillväxttal som placeras oss bland de bästa i världen och vi har de starkaste statsfinanserna i Europa. Medan länder runt omkring oss planerar omfattande nedskärningar i välfärden eller sänkta pensioner så kan vi i Sverige diskutera vilka framtidsreformer som ska genomföras.

Arbetslösheten är fortfarande för hög i kölvattnet av krisen men prognoserna är väldigt lovande de närmaste åren. Det är viktiga besked för framför allt alla de som idag är i utanförskap.

Lutti anklagar mig även för att fungera som en lobbyist. Jag avstår från att kommentera det man kan i sammanhanget konstatera att Luttis eget parti, Socialdemokraterna, är de som den senaste tiden skakats av sådana problem.

Tomas Tobé
Riksdagsledamot (M)

Mer läsning

Annons