Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige har en poliskris – vi måste vända utvecklingen

Vi behöver säkerställa lag och ordning – såväl i Gävleborg som i Sverige i helhet. 

 

Allt fler enskilda utsätts för brott – till exempel sexualbrott, våldsbrott och personrån. Gängvåldet har nått rekordnivåer och utländska stöldligor turnerar runt om i Sverige. Utvecklingen märks inte minst av i glest befolkade delar av landet, så som i Gävleborg. Det går inte att undkomma det faktum att situationen är ytterst allvarlig och att antalet poliser måste bli fler. Polisen måste tillskjutas betydande resurser. 

 

I dag finns det färre poliser än när regeringen Löfven tillträdde och rekordmånga poliser lämnar yrket i förtid. Trots den allvarliga situationen så fortsätter regeringen att underfinansiera polisen.

Till skillnad från regeringen är Moderaterna beredda att leverera de satsningar som krävs för att fler poliser snabbare kommer att kunna komma ut i yttre tjänst på gator och torg i hela landet. Därför presenterar Moderaterna tre viktiga satsningar för fler poliser:

 

Vi prioriterar 10 000 fler polisanställda. I vår budget satsar vi 4,3 miljarder kr för att göra detta möjligt.

 

Vi höjer lönerna för poliser, så att fler ska vilja utbilda sig till polis och att fler ska vilja stanna i yrket. 

Därför höjer vi anslagen ytterligare med 1,1 miljarder kronor under nästa mandatperiod för att möjliggöra en höjning av polisernas löner med i snitt 3 000 kronor per månad. 

Vi prioriterar 10 000 fler polisanställda. I vår budget satsar vi 4,3 miljarder kr för att göra detta möjligt.

Vi vill betala för och reformera polisutbildningen. Efter att ha arbetat fem år som polis borde studielånet avskrivas. Vi vill även öppna polisskolor på fler orter och erbjuda fler vägar in i polisyrket. 

 

Genom att göra det attraktivt att utbilda sig till och arbeta som polis kan vi locka fler till yrket. På så vis kan vi vända utvecklingen och säkerställa lag och ordning i såväl Gävleborgsom vi hela Sverige. Den 9 september hoppas vi att väljarna tar chansen och röstar för en ny kriminalpolitik för Sverige. 

 

 

Lars Beckman

riksdagsledamot (M) från Gävleborg

 

Tomas Tobé

rättspolitisk talesperson (M)

LÄS fler debattartiklar här:

Inför 1 maj: Varken samhället eller politiken står stilla

Replik: Hur tänkte M när allmän visstidsanställning infördes i LAS?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel