Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige på frammarsch?

Annons

Sverige på frammarsch? Men vart hän...? Replik till Tomas Tobé och Anna Kinberg Batra båda M.
Ni fortsätter att skämta om hur bra det går för Sverige! I år är tillväxten 5, nästa år 2.6 och nästa igen 2.4 procent. Inte någon uppåtgående trend precis. Tom GD varnar nu för en stagnation.
Givetvis finns flera orsaker till detta. En av dem är givetvis att man sänker skatterna för de som har det bäst. Kvar blir inget till investeringar och skapande av sysselsättning. Vi har ett så högt elpris i dag att våra stora företag får stoppa driften för elpriset är så högt att det blir för dyrt att hålla i gång industrier! Resultat, minskad export och kanske permitteringar. Mindre av inkomster och skatter till statskassan genom utförsäljning av de bästa statliga företagen. Snart står inte bara våra järnvägar stilla pga nästan inga satsningar på infrastrukturen. Vid utförsäljningen av apoteken lovade man de nya ägarna att höja priserna rejält på varje vara. Mot bakgrunden av att det är finansbolag som ligger bakom köpen är det omöjligt att förstå handlingsmönstret. Var tog konkurrensen vägen? Men inte nog med detta, medicin och apoteksvaror har nu blivit konsumtionsvaror och får säljas i butikerna. Redan nu har vi sett en så kraftig ökning av konsumtion av bl a värktabletter med mera, att vi får räkna med en ny omfattande form av ohälsa och sjukdom. Det är en ödets ironi att bla en läkare lånar sig till detta geschäft. Cynismen går även här före människan. Men allting går att sälja med mördande reklam, även politik. I en tidigare artikel påstod Tobé och några andra moderater att socialdemokratin satte systemet före människan. Det är verkligen att kasta sten i glashus. Finns det ett värre exempel under de sista 50 åren än det "sjukersättningssystem" som ni skapat?
Det är självklart att Reinfeldt och Borg får beröm av sina extremt marknadsliberala kolleger i EU. Liksom dessa har de förstnämnda startat en politik som innebär stagnation. För den politik de för innebär ingen tillväxt. Vi har en arbetslöshet på ca 8 procent som även om den minskar så är detta högst marginellt. Till det kommer att vi har Europas högsta ungdomsarbetslöshet på 25 procent. Hela Alliansens politik genomsyras av att man sätter inte bara systemet utan en rigid ideologi före människan. En politik som har som främsta mål - segregering. Det är ju både ni och Alliansregeringen tydliga med. De som har jobb och lön men även de rikaste är den grupp ni gynnar framför andra. Fortätter ni på det här viset kommer ni att lämna ett konkursbo efter er som det socialdemokratiska partiet får städa upp, precis som skedde efter Calle Bildts " lysande" regeringsperiod. USA kallar Bildt för en medelstor hund eller pudel. Man behöver inte gå till djurens värld för att beskriva Borg. Det räcker med epitetet kamrer så vet folk vad han representerar.
De vanliga människor som valt att rösta på alliansen för någon extra tusenlapp i månaden kommer att få ångra detta när Alliansen kört Sverige i botten. Då kommer de med all sannolikhet att ångra att de inte röstade på ett parti som vill hålla ihop nationen. Med andra ord med en egen travestering av Per Albin, "där vissa inte får blir gullegrisar och andra inte styvbarn". För det är vad som i dag gäller arbetslösa, sjuka, pensionärer etc.

Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons