Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synd att det blev vanlig action

Annons

Han är en vanlig lärare. Med en fru i fängelse på livstid. Oskyldigt dömd, enligt hans fulla övertygelse. Men överklagandena hjälper inte. Hon sitter där hon sitter och John bestämmer sig för att frita henne.

Han är ju noll kriminell men numera kan man lära sig att göra såväl nycklar som inbrott i bil medelst tennisboll på youtube.

”The next three days” är, till en början, ingen sedvanlig thriller eller action. John går på mer än en nit i sina försök att skaffa falska pass och klura ut olika flyktplaner. Relationen med hustrun, som sköts i samtalsbås med telefonlur eller i grupprum med en bligande plit bredvid, är komplicerad. Sonen som växer upp med mamma i fängelse och en pappa som riskerar att hamna där också finns hela tiden med i bakgrunden – det är hans liv som egentligen sätts på spel.

Och det är också där, innan själva fritagningen börjar och ”The next threee days” i huvudsak blir en vanlig action med en hjälte som klarar det mesta, är riktigt bra. Russell Crow spelar medelklassmannen som fattar drastiska beslut utan återvändo med en delvis tafatt och delvis plågad närvaro och han gör det hela tiden, även när filmen snurrar på och blir actionrulle.

Men då tappar man själv lite av intresse, tyvärr. Även om den medelklassiga mesproppen i en tycker att det är lite fint att just såna får klara av diverse skottlossningar och dessutom kan tänka ut riktigt listiga actiongrejer.