Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Synd på en spännande story

Radio Nord. Piratradio, sänd från en båt på internationellt farvatten, som under sin korta livstid i början av 60-talet inte bara retade gallfeber på svenska politiker utan som dessutom kom att påverka Sveriges radio. En spännande historia, eller hur?

Som gjord för en show. Då den dessutom är ackompanjerad av de klassiska låtar vi förknippar med 60-talets Sverige borde det bli fantastiskt.

Men det börjar knackigt. Den historia som ska berättas tar liksom aldrig fart, vi får mest nöja oss med ganska torrt återgivna episoder av en konferencier och sonen till radiochefen.

Och när de tre artisterna gör entré är det visserligen kul, de trivs på scenen och spelglädjen märks men programmet förbryllar. En och annan klassisk 60-talslåt – men också nyare material som man inte riktigt förstår vad det gör där.

Efter paus lyfter showen däremot. Ann-Louise Hansson bjuder på sig själv i ett imitationsnummer som, av publikens reaktioner att döma, är både skickligt och roligt (de lite äldre verkar fatta flera av referenserna och känna till de imiterade bättre).

Och när finalen väl kommer tar damerna i med stora släggan: ett evighetslångt och grymt underhållande medley där de mycket väl kan ha klämt in varenda en av låtarna i den gemensamma 60-talslåtskatten.

Musikdelen av föreställningen kan man faktiskt inte önska sig mera av.

Men man skulle ju berätta historien om Radio Nord också. Och det gjorde man tyvärr lite halvhjärtat och tråkigt. Synd på en spännande story.

Josefin Hammarstedt